La Mioveni. A fost reluată activitatea de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase!

de | 04.12.2023 13:55 | Mioveni, Administrație

Administrația locală din Mioveni anunță că de astăzi a fost reluată activitatea de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, deșeurilor textile și deșeurilor de echipamente electrice și electronice provenite de la persoanele fizice de pe raza orașului.

Cetățenii orașului Mioveni vor putea depune gratuit deșeuri voluminoase, textile sau DEEE la punctul înființat în acest scop în cartierul Racovița, str. Piscul Ilinii, oraș Mioveni, județul Argeș (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare – fosta Rampă de gunoi).

La punctul de colectare vor fi primite deșeuri solide de mari dimensiuni, precum:

  • Canapele uzate, fotolii, mobilier vechi, saltele, uși și tocuri de uși, birouri, etajere, comode, calorifere.
  • Covoare, mochete, carpete.
  • Obiecte sanitare: vase de toaletă, căzi, lavoare, bideuri, suporturi de prosoape, robineți, cabine de duș, rezervoare de apă vase toaletă
  • Deșeuri textile: îmbrăcăminte, încălțăminte – în saci de plastic/rafie cu etichetă pe care să fie specificat tipul de deșeu (ex. îmbrăcăminte copii/bărbat/damă)
  • Anvelope uzate
  • Deșeuri echipamente electrice, electronice, electrocasnice (DEEE): frigidere, aragaze, aparate de aer condiționat, laptopuri, PC-uri, mouse, tastaturi, cuptoare cu microunde, prăjitoare de pâine, roboți de bucătărie, plite, cuptoare electrice, TV, boxe, lăzi frigorifice, combine frigorifice, ventilatoare) – NU TREBUIE SĂ FIE DEZMEBRATE! – care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor, neasimilabile deșeurilor menajere.

Orarul de funcționare a punctului de colectare separată a deșeurilor este: luni: 09:00 – 12:00 și joi: 14:00 – 17:00.

Precizări:

  • deșeurile voluminoase, de uz casnic, precum piesele de mobilier, pot fi demontate sau dezasamblate, astfel încât containerul să fie folosit la capacitate maximă.
  • preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoane fizice care au domiciliul pe raza orașului Mioveni, care au obligația de a nu aduce deșeuri provenite din alte activități (comerciale/industriale), altele decât cele generate în gospodării.
  • transportul deșeurilor către Punctul de colectare se poate face fie în regie proprie, fie de către societatea noastră contra cost.

Ce tipuri de deșeuri NU fac obiectul campaniei:

Deșeuri municipale amestecate, menajere (resturi de mâncare), cu conținut de azbest, material explozibil, seringi sau medicamente.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Expiră polițele RCA de la Euroins

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Mioveni