Mobilizare de forțe pentru căutarea unui copil de 9 ani

de | 01.04.2024 11:49 | Național, Eveniment

Mobilizare impresionantă de forțe duminică în Buzău. În jur de 100 de persoane au participat la căutarea unui copil în vârstă de 9 ani care a plecat într-o zonă împădurită.

Văzând că nu îl mai găsește, mama a sunat speriată la 112 și a cerut ajutor. Le-a transmis polițiștilor că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a judeţului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie şi este de negăsit.

Având în vedere sesizarea, ora târzie, condiţiile de luminozitate scăzută, dar şi specificul zonei, deluros şi în mare parte împădurit, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată de către apelantă şi au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului. Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul MAI, dar şi reprezentanţi silvici şi ai autorităţilor judeţene/locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflaţi în zonă, dornici să contribuie la activităţile desfăşurate pentru găsirea minorului. Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunţa, spre liniştea tuturor celor implicaţi, că a găsit copilul. Minorul a fost predat poliţiştilor şi personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar şi pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări”, a informat IPJ Buzău.

Potrivit digi24.ro, motivul pentru care băiatul de nouă ani a decis să plece de lângă părinții săi a fost nemulțumirea că a pierdut la un joc la care participase. Din păcate, el nu a conștientizat pericolele la care s-a expus atunci când a mers singur în pădure, iar totul se putea finaliza tragic.

Din discuţiile purtate a reieşit că, în urma participării la un joc, nemulţumit fiind că ar fi pierdut s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conştientizeze pericolele la care s-a expus. Mâinile mamei, aşa cum se văd în imagine, spun totul despre îngrijorarea generată de gestul fiului”, mai transmite IPJ Buzău

Recomandările polițiștilor

Pentru a evita astfel de cazuri, oamenii legii le transmite tuturor copiilor că plecarea voluntară nu este o joacă, iar riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple.

Poliţiştii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranţă poate aduce pericole a căror proiecţie nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă. Plecarea voluntară nu este o joacă, riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple, diverse şi, uneori, iremediabile! Poliţiştii adresează şi părinţilor recomandarea de a urmări îndeaproape comportamentul copiilor şi de a menţine contact vizual permanent cu aceştia atunci când se află în zone de agrement”, adaugă IPJ Buzău

Foto : IPJ Buzău

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se schimbă vremea. ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Buzău

Ultimele articole