Se schimbă vremea. ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu

de | 01.04.2024 10:53 | Național, Lifestyle

Ultimele zile ale lunii martie ne-au adus temperaturi de vară, dar vremea se va răci în următoarele zile.

Astăzi, meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo de vreme rea.

Cod galben de vânt și vijelii

Prima avertizare meteo este cod galben de vânt puternic și vijelii, valabilă în intervalul 1 aprilie, ora 20:00 – 2 aprilie, ora 08:00.

În intervalul menționat mai sus, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

 Meteorologii ANM mai transmit că, la altitudini mari, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

avertizare meteo anm de vreme rea bucuresti si alte 19 judete sunt vizate de codul portocaliu iar 894970 - Se schimbă vremea. ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu

De marţi dimineaţă, va fi vânt în toată ţara

O a doua avertizare cod galben de vânt va intra în vigoare marți, 2 aprilie, de la ora 08:00 și va fi valabilă până marți seara la ora 22:00.

În acest interval vor fi intensificări susţinute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii.

În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, iar la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpațlor Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

De asemenea, marți, pentru unele zone a fost emisă o avertizare cod portocaliu de vânt.

Potrivit ANM, pe 2 aprilie, de la ora 08:00 până la ora 18:00, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

foto descriptiv cotidianul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Weekend plin pentru pompierii militari

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM