Lovitură pe piața jocurilor de noroc! Guvernul vrea impozitarea câștigurilor cu 40%

de | 16.06.2022 13:37 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Printre măsurile pe care actuala coaliție de la Guvern le are în vedere pentru români, se află și majorarea cotei de impozitare a câştigurilor din jocurilor de noroc, de la 1%, 16% şi 25% cât este acum, la 40%.

Această schimbare ar viza toate câștigurile obținute și ar reprezenta, conform surselor din Coaliția de guvernare, citate de Europa Liberă, o schimbare a taxării în zona profesiilor liberale și o limitare a domeniilor pentru IMM-uri.

Modificarea Codului Fiscal se va aplica de la 1 ianuarie 2023.

Propunerea privind majorarea impozitelor în zona jocurilor de noroc a venit în Coaliție din zona PNL. Liberalii și-au motivat decizia prin faptul că mulți familii suferă din cauza jocurilor de noroc, iar fenomenul ar trebui limitat”, au afirmat sursele citate.

De asemenea, printre noile măsuri introduse se numără majorarea de acciză la tutun, taxarea pensiilor speciale, dar și introducerea TVA-ului la produsele cu conținut de zahăr.

În ceea ce privește acciza la tutun și tutun încălzit, se ia în calcul o creștere cu 60 de bani, cel mai probabil, precizează Mediafax.

De asemenea, liberalii au propus creșterea a TVA la produsele care conțin zahăr, de la 9 la 19 %.

SF4 zagar cola - Lovitură pe piața jocurilor de noroc! Guvernul vrea impozitarea câștigurilor cu 40%

Foto Săptămâna Financiară

Mai mult, se ia în calcul și taxarea pensiilor speciale și introducerea unei „taxe de solidaritate”. Aceasta din urmă vizează companiile cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Peste 350 de companii din România ar trebui să plătească taxa de solidaritate de 1%.

Aproximativ… Taxa de solidaritate ar fi oportună. Nu am inventat-o eu, ea există în Germania, credeam că domnul președinte e mai apropiat de sistemul german și ar accepta.”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Taxa de solidaritate nu este, totuși, văzută cu ochi buni de toată lumea. Președintele Klaus Iohannis consideră că nu este optimă și nu ar aduce rezultate. Și președintele Senatului, Florin Cîțu, a criticat această măsură, care a pusă în discuție:

Nu poți să penalizeze companii care au avut succes doar pentru că au avut succes. Nu face sens această taxă. Dacă ne uităm la companii, veți vedea că sunt și companii românești de stat care au avut cifră de afaceri peste o sută de milioane de euro și sunt în faliment. Ar fi o nebunie să le taxăm.”, a spus Florin Cîțu.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Controle în unitățile școlare! Elevi prinși la fumat cu profesorii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Klaus Iohannis