Controle în unitățile școlare! Elevi prinși la fumat cu profesorii!

de | 08.06.2022 11:46 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

O conferință de presă are loc, în aceste momente, la Insituția Prefectului Argeș, acolo unde se prezintă rezultatele unor verificări, care au avut loc în instituțiile de învățământ, din Argeș, în ultimele săptămâni.

Controalele au pornit după incidentul șocant de la o creșă din Pitești, acolo unde o educatoare a fost acuzată de purtare abuzivă. Cazul revoltător a ieșit la iveală în luna mai. Femeia a fost acuzată că a agresat un copil de care ar fi trebuit să aibă grijă. Mai mult, educatoarea nu era la prima abatere. În urma purtării sale abuzive, ea a fost reclamată, iar instituțiile abilitate au băgat-o în comisia de disciplină.

După acest incident, prefectului județului Argeș, Radu Perianu a anunțat faptul că a fost semnat un ordin prin care a fost înființată o comisie mixtă de control în creșele, grădinițele, școlile generale și liceele din Argeș.

Verificările au fost efectuate atât la creșe, cât și în școli și licee. În timpul controalelor, au fost semnalate două incidente. La una dintre școli, paznicul nu a lăsat reprezentanții comisiei să intre în unitatea de învățământ, spunând că se așteaptă un control mare de la Prefectură.

Un alt incident atipic, dar tototdată tragi-comic, a fost semnalat la o altă școală din Pitești, acolo unde elevii au fost prinși la fumat împreună cu … profesorii. Mai mult, unul dintre profesorii prinși în pauza de țigară, s-a scuzat, motivând că nu este în incinta școlii, ci în curte, iar el nu consideră că a încălcat regulamentul.

Radu Perianu: „S-a constatat un grad crescut de violență verbală și fizică”

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, precizează că în urma verificărilor s-a constatat un grad crescut de violență, atât verbală, cât și fizică. De asemenea, s-au constatat deficiențe igienico sanitare.

Radu Perianu - Controle în unitățile școlare! Elevi prinși la fumat cu profesorii!

Constatăm un grd crescut de violență, de la cea verbală la cea fizică și încă mai sunt deficiențe igienico sanitare.
Comisia își va continua activitatea, vor continua acțiunile de control și vom insista foarte mult pe remediere. Nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu vrem sancțiuni, dorim să reparăm. Nu ne-a deranjat că s-a aflat de controale, scopul nostru fiind de a remedia lucrurile”, a transmis prefectul județului Argeș.

Aceste verificări au și mai mult sens dacă ne raportăm la faptul că, săptamana aceasta, un alt incident grav a zguduit sistemul de învățământ din Argeș, dupa ce la Școala Gimnazială Virgil Calotescu, din localitatea Bascov, un elev de clasa a V-a a înjughiat un copil de 14 ani, în curtea școlii, după ce au avut un conflict. Victima a ajuns la spital, iar agresorul a fost condus la sediul Poliției, în prezența părinților, pentru audieri. Totodată, au fost sesizați și reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecția Copilului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Directoarea școlii din Bascov despre copilul agresor: „Crease panică”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Radu Perianu

Ultimele articole