Tragedie în Mamaia! Trei persoane au murit înecate

de | 14.08.2023 13:00 | Știri, Eveniment, Național

O intervenție contra-cronometru pentru salvarea mai multor persoane a avut loc, astăzi, în stațiunea Mamaia, pe plaja Victoria. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină luni, în staţiunea Mamaia, unde mai multe persoane s-ar afla în pericol de înec în Marea Neagră.

Oamenii aflați pe plajă au observat persoanele aflate în pericol și au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

Până la sosirea echipelor de intervenție, turiștii de pe plajă au format un lanţ uman pentru a-i aduce la mal pe cei aflaţi în pericol, relatează news.ro

Potrivit ISU Dobrogea, la faţa locului au fost trimise trei echipaje SMURD, precum şi o autospecială pentru victime multiple.

Toate cele 7 persoane dispărute în valuri la Mamaia au fost aduse pe plajă de salvamari. Trei persoane au fost scoase în stare inconștientă.

La fața locului au acționat mai mulți medici de la SMURD și au efectuat manevre de resuscitare direct pe plajă.

Medicii au încercat mai bine de o oră să îi resusciteze pe cei trei oameni aduşi la mal inconştienţi, însă toate eforturile au fost în zadar. Din păcate, cei trei turiști au decedat.

Dintre cele șapte persoane dispărute în valuri, una dintre ele se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

După tragedia care a avut loc astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj pentru turiștii aflați pe litoralul românesc.

În zonă este arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul în mare este interzis din cauza curenților și a valurilor.

Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, transmite IGSU.

sursă foto captură video Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident rutier la Albota! O persoană este rănită

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mamaia

Ultimele articole