„Monştrii” din construcţii s-au bătut pe un contract de 3 milioane euro cu ABAAV! Află cine a câştigat!

de | 14.09.2023 19:39 | Economic, Din ediția tipărită

Licitaţia pentru lucrările de amenajare împotriva inundatiilor a albiei pârâului Valea Caselor din localitatea Dragoslavele a stârnit un interes uriaş din partea constructorilor specializaţi în lucrări hidrotehnice. Nu mai puţin de nouă companii şi asocieri, multe dintre ele cu afaceri de ordinul sutelor de milioane de lei, au depus oferte pentru a prinde contractul în valoare de peste 4 milioane euro cu tot cu TVA pus la bătaie de Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea.

► A patra cea mai mare firmă de construcţii din România şi-a dorit contractul

A patra cea mai mare firmă de construcţii din România, Strabag SRL, s-a numărat printre societăţile care au participat la licitaţia organizată de ABAAV, alături de alte companii mari din ţară precum CML.RO SRL din Bistriţa Năsăud (care în 2022 a raportat businessuri de 160 milioane lei), Socot SA din Târgu Mureş (cifră de afaceri 134 milioane lei), Dimar SRL din Bucureşti (102 milioane lei) sau Laurenţiu H SRL din Satu Mare (77 milioane lei). Cei mai mulţi din cei 9 ofertanţi sunt din zona Ardealului, aşa cum este şi câştigătoarea licitaţiei.

În  urma evaluării ofertelor, contractul a fost adjudecat de către asocierea formată din SC Global Industrial SRL din Oradea (lider de asociere), firma argeşeană Argif SA şi bistriţenii de la CML.RO SRL, pentru suma de 13.544.370,6 lei fără TVA (aproximativ 16,1 milioane lei), cu aproximativ 4 milioane lei mai puţin decât valoarea estimată a proiectului.

Potrivit documentaţiei, lucrările care vor fi executate în cadrul contractului vizează regularizarea albiei pârâului Valea Caselor pe o lungime de 4 km, consolidări de mal din ziduri de piatră în lungime de 4865 m, reabilitare zid – 1290 m, reabilitare căderi existente – 55 m, refacere prag de retenție – 3 buc, căderi beton – 32 buc, prag de retenție – 4 buc.

Deşi lider al asocierii câştigătoare este firma orădeană Global Industrial, este evident că în cadrul acestui consorţiu forţa o reprezintă CML.RO SRL, controlată de către unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Beclean. Cu o cifră de afaceri de aproape 160 milioane lei, CML.Ro este a doua cea mai mare firmă specializată în construcţia de drumuri şi autostrăzi din judeţul Bistriţa-Năsăud, recent finalizând şoseaua de centură a oraşului Beclean, în valoare de 58 milioane lei.

(Foto descriptiv. Sursa foto: Alba24)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Spătaru a semnat pe 4 ani cu CNAIR pentru întreținerea drumurilor naționale din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ABAAV | Argif | CML.RO | Dragoslavele | Strabag