O nouă ieftinire la carburanți! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

de | 07.05.2023 23:03 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

O nouă ieftinire la carburanți! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

Comparativ cu anul trecut, când am avut parte de scumpiri, anul 2023 aduce vești bune pentru șoferi, deoarece majoritatea benzinăriilor din țară au scăzut prețurile la carburanți.

Prețul benzinei și al motorinei scade de la o zi la alta.

Specialiștii estimează că lucrurile vor rămâne așa până la vară, iar scăderile sunt datorită reducerii prețului petrolului pe piețele internaționale.

Astfel în județul Argeș, portalul peco-online.ro arată că cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la Lukoil, în Curtea de Argeș, 6.41 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 6.42 lei la 6.59 lei. Cei care alimentează cu benzină superioară trebuie să aibă în vedere că aceasta pornește de la 6.87 lei per litru și ajunge până la 7.23 lei per litru.

Pentru motorina standard, cel mai ieftin preț îl găsim  la Petrom, în localitatea Slobozia, 6.41 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 6.43 lei la 6.55 lei. Cei care doresc motorină  premium, prețul acesteia pornește de la 6.77 lei per litru și ajunge până la 7.02 lei, în funcție de benzinărie.

 Ieftinirea carburanţilor ţine de scăderea vânzărilor de carburanţi la nivel internaţional. Intrăm într-o perioadă de recesiune şi asta înseamnă că vânzările scad şi benzinarii sunt nevoiţi să ieftinească produsele. Economia încetineşte după un val de inflaţie care a erodat puternic activitatea economică la nivel naţional.” , declară Adrian Negrescu, analist economic potrivit observatornews.ro

foto descriptiv observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Maşină înregistrată în Argeș căzută în canalul colector, la ieşirea din Slatina

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole