Nicolae Movileanu începe în toamnă construcţia celui mai mare parc de distracţii din România

de | 20.06.2024 12:30 | Din ediția tipărită, Economic, Național

Omul de afaceri Nicolae Movileanu, cel care coordonează activitatea companiei argeşene Delta Invest, este de ani buni unul dintre cei mai importanţi investitori în turism din România. Fondatorul complexelor Mera din Venus, Cap Aurora şi Mangalia se pregăteşte să construiască la Neptun cel mai mare parc de distracţii de pe litoral, printr-o investiţie de circa 60 milioane euro.

Nicolae Movileanu: „Vor fi create în total 300 de locuri de muncă”

Proiectul anunţat de mai multă vreme a fost doi ani suspendat din cauza instabilităţii pieţei monetare, însă se pare că aşteptarea a luat sfârşit, iar în toamna acestui an vor fi demarate lucrările. Vestea a dat-o chiar Nicolae Movileanu, într-o declaraţie acordată jurnalistului argeşean Denis Grigorescu, de la „Adevărul”:

Lucrările la viitorul parc de distracții din stațiunea Neptun vor începe în toamna acestui an și vor fi create în total 300 de locuri de muncă datorită acestui proiect, ce va fi unul de referință pentru litoralul românesc. În cadrul parcului va fi inclus și un aquaparc, va fi și un parc tematic, cu numeroase activități” – a spus Movileanu.

Parcul de distracţii de la Neptun va fi unul dintre cele mai mari din Europa, se va întinde pe 37 de hectare din care 12 hectare vor fi ocupate de aquapark. Tot aici va fi ridicat şi un hotel cu 200 de camere şi vor fi amenajate spaţii comerciale. În prezent, familia Movileanu deţine complexurile hoteliere Mera Resort (Venus), Mera Brise (Mangalia) şi Mera Onix (Cap Aurora), care totalizează aproape 2000 de locuri de cazare.

Foto descriptiv

Sursa foto: nexustravel.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AFACERILE ARGEŞULUI în 2023. Toţi producătorii argeşeni din Top 10 sunt controlaţi de companii străine

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Delta Invest | Denis Grigorescu | Mera Resort | Neptun | Nicolae Movileanu

Ultimele articole