anchetaonline.ro

Muzeul Golești. Expoziția de artă plastică ”Spațiu și Timp” se deschide marți

de | 10.06.2023 15:42 | Știri, Cultură, Județean, Național

Muzeul Golești pregătește deschiderea pe data de 13 iunie a expoziției de artă plastică ”Spațiu și Timp”. Aceasta va fi deschisă spre vizitare publicului până pe data de 1 august.

Astfel, în perioada 13 iunie –  1 august 2023 va fi deschisă publicului larg expoziția de artă plastică ”Spațiu și Timp”, realizată în cadrul unui parteneriat de colaborare culturală, inițiat de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Asociația Centrul Cultural HDU București. Expoziția prezintă o selecție din lucrările artiștilor membri ai Asociatiei CCHDU și a invitaților acestora expuse în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești.

14 artiști selectați

Selecția de lucrări prezentă în spațiul muzeal cuprinde opere de pictură, sculptură, grafică, arte textile ( fotografie, new media etc) ale artistilor români și străini care sunt grupați prin legături ale spațiului de lucru în comunitatea studiourilor de creație și în același timp diferiți prin parcursul unui proces creativ individual, autentic și unic al artei fiecăruia dintre ei. Potrivit informării celor de la Muzeul Golești, expoziția subliniază diversele puncte de vedere ale celor 14 artiști selectați, aflați într-un context expozițional inedit cu referințe de cultură și tradiție românească profundă solicitând publicului un exercițiu de armonizare și completarea coerentă cu elemente originale specifice fiecărui artist prezent în spațiul istoric al conacului de la Golești. Expozanți: Doru Drăgușin, Bogdan Breza, Elena Anton, Nelu Predoi, Raluca Casaru, Mihai Marin Cîrstea, Constantin Mîrzea, Viorica Slădescu, Pedro Gonzales Montaño, Violeta Carp, Diana Brăescu, Ilie Chioibaș, Ioana Budeș, Ernest Budeș.

Asociația Centrul Cultural HDU București este fondată în anul 2011 și de-a lungul timpului a desfășurat o activitate culturală bogată ca un grup creativ explorând și comunicând prin artă. Timpul parcurs de fiecare artist până astăzi, în anul 2023, a marcat personalitatea, a construit imaginea și a definit expresia individuală unică în diversitatea posibilităților de mobilitate și comunicare deschise de tehnologia contemporană.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Expoziția absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești