La Muzeul Golești. Joi are loc vernisajul expoziției de grafică ”Doar oameni…”

de | 14.02.2024 09:08 | Ștefănești, Cultură

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung organizează joi, 15 februarie, de la ora 12:00 la vernisajul expoziției ”Doar oameni…”, semnată de Ionuț Fuscel. La vernisajul expoziției este invitată și prof. univ. dr. Carmen Oprescu.

Grafica este ramură a artei plastice la baza căreia se află desenul de sine stătător și care folosește diverse procedee tehnice și diferite materiale. Desenul în creion oferă posibilitatea artistului plastic de a surprinde contrastul dintre lumină și umbră denumit clar-obscur, de a hașura și a contura formele obiectelor.

Artistul plastic a absolvit la Universitatea din Pitești, specializarea Artă Sacră și master cu specializarea Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet. A expus lucrări în perioada studenției la diferite vernisaje împreună cu colectivul de la Artă Sacră. A lucrat la nu mai puțin de 10 șantiere de pictură murală și restaurare frescă pe șantierele din Brăila, Prahova- Câmpina, Râmnicu Vâlcea- Bărbătești, Pătrunsa, Argeș- Rădești, Ilfov- Cernica. A fost membru al selecției de artiști în cadrul proiectului ARTEC finanțat de UE prin programul Europa Creativă, în compania unor artiști consacrați, ocazie cu care a expus în parteneriat la Câmpulung, Cluj – Napoca și Bruxelles.  Din anul 2016, desfășoară o activitate susținută la muzeu ca restaurator dar și ca pedagog artistic, participând la nenumărate ateliere de creație și activități de profil.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simpozion ”Alexandru Davila – 162 de ani de la naștere”. Totul despre viața și opera cunoscutului om de cultură

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole