Muzeul Golești. Joi – vernisajul expoziției ”Portul tradițional bănățean”

de | 23.08.2023 12:11 | Ștefănești, Cultură

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești și Muzeul Satului Bănățean -Timișoara organizează, joi, 24 august 2023, ora 14:00 vernisajul expoziției ”Portul tradițional bănățean”.

În cadrul acestei expoziții se vor regăsi costume tradiționale din Banatul de câmpie, podoabe și documente foto-etnografice din Colecția etnografică Marius Matei.

Muzeul Golești aduce în fața publicului argeșean o expoziție dedicată măiestriei femeii din Banat, făuritoare de frumos. ”Expoziția care va fi deschisă la Muzeul Golești vorbește despre universal nemuritor al satului românesc bănățean, într-o regiune bogată prin multiculturalitatea sa. Banatul este dovada că multiculturalitatea poate fi o sursă de bogăție culturală. Este un loc în care trecutul și prezentul se întâlnesc într-un cadru diversificat și vibrant, oferind o experiență unică pentru toți cei care îl vizitează sau îl numesc acasă.

Vă așteptăm joi, în secția de etnografie a Muzeului Golești, să trăiți experiența unei întâlniri cu eleganța, diversitatea și măiestria artistică!”, se aratyă în informarea publicată de Muzeul Golești.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Filarmonica Pitești – concert în aer liber. La vie en rose, în Piața Primăriei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole