Muzica îngerilor ruptă din rai răsună la Micești. Corul de copii ”Glasul Arhanghelului”, la ceas aniversar

de | 23.01.2024 13:45 | Rural, Lifestyle

Trei ani de existență au trecut, pentru sufletele dedicate din cadrul corului de copii ”Glasul Arhanghelului”, într-o clipită. Copiii înzestrați, membrii ai corului, și-au găsit îndrumare în oamenii dedicați și cu credință în Dumnzeu de la biserica din satul Micești. Astăzi, la ceas aniversar, le urăm și noi mulți ani de existență încununați cu experiențe menite să le clădească caracterul și să le îndrume drumul corect în viață.

Dumnezeu a pus în inimile copiilor din Miceşti atâta credinţă şi har să cânte spre slava Lui, încât fiecare priceasnă, fiecare imn pe care îl interpretează par să răsune din rai. Lăcașul bisericii din satul argeşean Miceşti a devenit a doua casă pentru zeci de copii din localitate, ce fac parte din corul ”Glasul Arhanghelului”. Aceștia au ales să îşi petreacă parte importantă din timpul lor repetând cântările cu care aduc bucurie în sufletele comunităţii întregi reunite în fiecare zi de sărbătoare. Corul împlineşte astăzi trei ani de când tânăra Ştefania Păcioianu a avut iniţiativa de a-l înfiinţa.

Sursă foto: Facebook Glasul Arhanghelului

”Suntem o familie!”

”Suntem o familie, pentru că râdem împreună, plângem împreună, ne distrăm împreună, petrecem foarte mult timp împreună. Aş putea spune că «Glasul Arhanghelului» este o mică pregustare din rai, pentru că aceşti copii au o inocenţă aparte, sunt speciali. Dumnezeu ne adună, prin Duhul Lui, eu sunt doar un mesager”, mărturiseşte Ştefania Păcioianu.

Muzica i-a unit, iar acum corul de copii de la Miceşti a devenit cunoscut, fiind invitat la diferite evenimente, de la sfințiri de biserici și mănăstiri la concerte caritabile, spre bucuria celor aproximativ 60 de membri ai grupului. ”Vrem să dovedim că facem parte, cu adevărat, din țara Sfântului Voievod Neagoe Basarab prin faptele noastre și modul de viață. Să ne socotească Domnul Iisus Hristos cu îngerii și cu sfinții!”, mărturisesc cu bucurie şi împlinire membrii grupului. Pe lângă activităţile artistice şi religioase, copiii participă la numeroase activităţi de socializare şi recreative (excursii, plimbări, vizite la mănăstiri şi biserici). Participă la cateheze sau discuţii pe diferite subiecte, ori la seri tematice, dar şi la evenimente din viaţa socială şi culturală a judeţului, anul acesta fiind prezenţi la ”Marşul pentru viață” şi la parada costumului popular de la Mioveni. Fac activităţi sportive şi drumeţii.

Sursă foto: Facebook Glasul Arhanghelului

Concert caritabil

Copiii au şansa de a fi îndrumaţi de oameni dedicaţi misiunii de a le oferi celor mici o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, precum profesorul dirijor Andreea Urs, care prin dragoste şi dedicare a reușit să imprime muzica în sufletele copiilor şi să le devină astfel ca o mamă, şi preoţii din cadrul Parohiei Miceşti, activitatea corului desfăşurându-se sub oblăduirea protopsaltului Catedralei Patriarhale, părintele arhidiacon Mihail Bucă.

Repertoriul cuprinde cântări liturgice, pricesne, cântece patriotice, colinde, iar în perioada sfintelor sărbători de iarnă, corul copiilor din Miceşti a organizat un concert extraordinar la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, în scop caritabil. În cadrul spectacolului, alături de ”Glasul Arhanghelului” pe scenă au urcat de asemenea corul Arhiepiscopiei, corul ”Tronos” al Patriarhiei Române coordonat de arhidiaconul Mihail Bucă, precum şi cunoscuta interpretă Maria Coman. Fondurile strânse în urma concertului au fost donate Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Sursă foto: Facebook Glasul Arhanghelului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum va fi vremea în următoarea perioadă? Anunțul meteorologilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corul de copii ”Glasul Arhanghelului”