Apple a lansat o funcţie de protecţie pentru iPhone-urile furate

de | 23.01.2024 14:13 | Național, Lifestyle

Veste bună pentru deținătorii de iPhone.

Apple vrea să le ofere utilizatorilor săi un nivel mai ridicat de securitate. Astfel, compania a anunțat introducerea unei actualizări importante a sistemului de operare iOS, concepută pentru a proteja datele personale în cazul pierderii sau furtului unui iPhone.

Actualizarea, numită protecția dispozitivelor furate, face parte din noua versiune iOS 17.3, disponibil de luni seară, 22 ianuarie, urmărește scopul de a bloca accesul neautorizat la informațiile sensibile stocate pe dispozitive, relatează news.ro

În cazul în care un iPhone este furat, noua funcţie, numită Stolen Device Protection, permite utilizatorului să blocheze accesul forţând folosirea autentificării biometrice, prin intermediul altui dispozitiv Apple conectat la acelaşi cont.

apple telefon furat - Apple a lansat o funcţie de protecţie pentru iPhone-urile furate

Foto: Apple

Astfel, chiar dacă cunoaşte codul de deblocare, hoţul nu va putea debloca telefonul fără o scanare facială sau a amprentei reuşite.

Ce mai aduce în plus această actualizare și pe ce dispozitive se poate instala?

Această facilitate este acum disponibilă atât pentru iPhone-uri, cât şi pentru iPad-uri, care sunt actualizate la iPadOS 17.3.

Dincolo de Stolen Device Protection, actualizarea aduce, de asemenea, liste de redare colaborative la Apple Music, suport pentru hotel AirPlay, detectarea optimizată a accidentelor și noi imagini de fundal.

iOS 17.3 este disponibil pentru toate smartphone-urile Apple de la iPhone XS până în prezent.

Sursa foto: Unsplash / Thai Nguyen

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în următoarea perioadă? Anunțul meteorologilor

.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apple

Ultimele articole