Narcis Mircescu: Cine a decis acel prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu?

de | 06.04.2023 13:07 | Județean, Național, Politic, Știri

USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să ofere lămuriri despre bătaia de joc din ultima săptămână. Alături de alți 19 senatori USR, senatorul de Argeș, Narcis Mircescu, a depus o interpelare adresată premierului Nicolae Ciucă, prin care a solicitat să îi fie comunicat numele celor care au stabilit pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu, potrivit comunicatului de presă primit.

sursa foto: USR

Întrebările care apar în interpelarea trimisă de Narcis Mircescu către Nicolae Ciucă sunt:

  1. Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii de 250.000 de lei de la care fapta de abuz în serviciu poate fi calificată ca fiind infracțiune, modificare legislativă ce a fost votată de toți senatorii puterii?
  2. Care este justificarea stabilirii acestei valori, ci nu a alteia?
  3. Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii pragului la 9.000 de lei?
  4. Cine s-a făcut responsabil de renunțarea intempestivă la orice prag, în condițiile în care decizia Curții Constituționale cere existența unui prag?
  5. Cine s-a făcut responsabil de eliminarea infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală din rândul celor pentru care pot fi utilizate interceptările realizate pe mandat de siguranță națională drept probe în proces și cine și-a asumat răspunderea renunțării la acest demers?

”Ne-am uitat cu toții cum s-au jucat cu pragul pentru abuz. Au încercat un tun marca Dragnea. 250.000 de lei ar fi fost limita pentru care ei au considerat că se poate fura în liniște, cu atât mai mult cu cât această sumă se încadrează și în limita până la care se pot face contracte cu atribuire directă. Rămâne întrebarea pe buzele românilor: ”Cine a decis acel prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu?””, a  precizat Narcis Mircescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: USR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Protest USR la Senat față de menținerea pensiilor speciale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Narcis Mircescu