Protest USR la Senat față de menținerea pensiilor speciale

de | 29.03.2023 13:06 | Știri, Național, Politic

Senatorii și deputații USR au protestat, astăzi, față de menținerea sistemului de pensii speciale, prin proiectul de lege inițiat de guvernul PSD-PNL și aflat la vot, în Senat. Parlamentarii USR au afișat două bannere și mai multe pancarte cu mesajul: ”Tăiați pensiile speciale.” și ”Pierdem banii din PNRR.”.

”Am decis să apelăm la toate metodele de protest față de menținerea pensiilor speciale. Zilele astea, PSD și PNL au dat la o parte orice mască, au călcat în picioare orice regulă în comisii și în plen doar pentru a proteja un sistem ticălos, privilegiile și puterea de a împărți bani”, a declarat liderul de grup al senatorilor USR, Radu Mihail, potrivit comunicatului transmis.

”Astăzi, coaliția trebuie să fie oprită la Senat”

Cei de la USR susțin ca pensiile speciale să fie desfiinţate.

”Astăzi, coaliția trebuie să fie oprită la Senat, să treacă această lege a pensiilor speciale pentru că blochează banii din PNRR. Sunt bani pentru care România a muncit, sunt bani de care România are nevoie să dezvolte. Coaliția își vede de interesele sale în Parlament, nu are alte interese decât să își protejeze privilegiații. USR susține un sistem bazat pe contributivitate, pentru toate profesiile. Militarii, polițiștii, magistrații sunt categorii profesionale pe care le respectăm, așa cum îi respectăm și pe toți ceilalți 5 milioane de oameni care au pensia medie de 2000 de lei”, a spus senatoarea Simona Spătaru, potrivit sursei citate.

Sursă foto: USR

”Din tranșa aceasta puteam construi 22 de crește. Noi tăiem creșele și tăiem viitorul copiilor și tinerilor români pentru ca Nicolae Ciucă să aibă în continuare pensie de lux. Asta trebuie să se oprească”, a completat senatorul USR Ștefan Pălărie, potrivit comunicatului transmis.

Sursă foto: USR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR, singurul partid care a votat împotriva pensiilor speciale. Radu Mihail: Nu putem să ne permitem, ca țară, să avem unii cetățeni mai speciali decât alții

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR

Ultimele articole