anchetaonline.ro

Narcis Sofianu s-a umplut de… glorie

de | 09.03.2022 16:15 | Politic

„Europeni, dar proști: când frații sovietici ne-au furat din teritoriu, am înghițit în sec, iar când cel mare îl bate pe cel care ne-a furat, noi plângem…” – acesta este mesajul controversat postat de consilierul județean PNL, Narcis Sofianu. Opinia sa i-a indignat inclusiv pe colegii de partid.

„Citesc cu stupoare pe Facebook diverse postări ale unor oameni care, fie din dorința de a părea interesanți, fie că sunt doar cinici, amestecă în drama războiului din țara vecină frustrări ale istoriei comune România-Ucraina. Ei vor să arate că au cunoștințe de istorie sau geografie și veninoși arată cu degetul spre Ucraina, acuzând-o tocmai acum, ba că ne-a luat Insula Șerpilor, ba că ne-a răpit cândva teritorii din Bucovina  etc. Serios?!  Stimați domni, care e legătura cu crimele care se petrec acum în Kiev sau Harkov? Din păcate, când toată lumea vorbește despre solidaritate, când suntem răvășiți de imaginile cu oameni nevinovați uciși, cu case și blocuri bombardate, cu civili care luptă cu arma în mână pentru dreptul de a trăi liberi în țara lor, era firesc să apară și acest gen de «hater» cinic și insensibil la drama războiului. Ce face acum Putin în Ucraina este terorism de stat, este crimă, proiectează un viitor sumbru pentru Europa și nu are nicio legătură cu relațiile noastre politico-diplomatice cu țara vecină, sfâșiată de război. Poporul ucrainean este nevinovat, nu merită așa ceva. Poporul ucrainean este brav și demn, preferă să moară cu arma în mână, în loc să îngenuncheze. Iar tuturor acelor hateri despre care vorbeam, fie că îmi sunt amici, adversari, cunoscuți, colegi și ce mai vreți voi, le transmit mesajul pe care l-au transmis grănicerii ucraineni din Insula Șerpilor, rușilor, înainte de a fi uciși de bombardamentul naval. Search pe Google.”, a scris pe contul său de Facebook Cătălin Andrei, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș.

În fața unui val de reacții negative, Sofianu și-a șters, într-un final, postarea. Supărarea colegilor și a unei părți a opiniei publice însă a rămas.

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Andrei | Narcis Sofianu | PNL | PNL Argeș | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: