Nereguli grave la produsele lactate din magazine! ANSVSA a aplicat amenzi de peste 700.000 lei

de | 30.04.2024 08:51 | Național, Economic, Importante

Val de controale ANSVSA!

Inspectorii sanitar veterinari au desfășurat în perioada 16 – 29 martie o serie de controale pentru verificarea autenticității și a parametrilor de calitate ai unor produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate comercializate pe piața din România.

Astfel, în perioada menționată, reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Județene, precum şi cea a Municipiului București au efectuat 996 de controale  în depozite alimentare, unități de reambalare a produselor lactate, platforme logistice/terminale de distribuție care aprovizionează lanțurile de unități de tip supermarket/hypermarket, magazine alimentare, unități de alimentație publică, piețe en gros, magazine alimentare amenajate în incinta unor piețe și/sau complexuri comerciale și în unități de tip supermarket/hypermarket.

Au fost date amenzi de peste 700.000 lei

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) transmite că, în urma acțiunilor, inspectorii au aplicat 101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 703.200 de lei. De asemenea, inspectorii au emis și 4 decizii de suspendare și 2 de interzicere a activității, punând sub sechestru 14.443 de kg de produse lactate.

Printre neregulile descoperite se află nerespectarea normelor sanitare veterinare privind ambalarea, etichetarea şi depozitarea, purtarea echipamentelor de protecție sanitară incomplete de către personalul ce manipulează produse alimentare sau utilizarea mijloacelor de transport neautorizate sanitar veterinar pentru transportul de produse alimentare.

S-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator

ANSVSA mai transmite faptul că au fost recoltate 148 de probe din lactate și produse lactate în vederea efectuării analizelor de laborator.

Din rezultatele analizelor efectuate produselor lactate, au rezultat următoarele neconformităti, în special în ceea ce privește analiza parametrilor fizico-chimici, diferențe procentuale raportate la declarațiile privind valorile de pe etichetă de către producător :

  • procent mai mic de grăsime față de cel declarat;

  • procent de cloruri/sare mai mare față de cel declarat;

  • procent de substanță uscată mai mic față de cel declarat;

  • procent de proteină mai mic față de cel declarat;

  • neconcordanțe privind specia de la care provine laptele, raportată la informațiile de pe etichetă.”, transmit reprezentanții ANSVSA

Foto descriptiv Jurnalul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se circulă în condiții de carosabil umed pe A1 Bucureşti-Piteşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA