anchetaonline.ro

Cine este bărbatul luat de polițiști, azi, pentru vaccinări fictive

de | 13.04.2022 12:34 | Știri, După subiect, Eveniment, Județean

INFORMAȚII NOI

Conform mai multor surse, Ivănoiu Dănuț este numele bărbatului luat la audieri, astăzi, pentru participarea la rețeaua de vaccinări fictive.

Acesta lucra la Centrul de Vaccinare de la Bradu în afara programului de la Apă Canal, preponderent sâmbăta și duminica. Era angajat al societății piteștene din anul 2020, cu funcția de inginer, la dispeceratul Apă Canal 2000 SA.

Conducerea societății ne-a declarat că respectivul bărbat era angajat mai nou și că niciunul dintre colegi nu știa detalii despre activitățile extraprofesionale cu iz penal pe care le întreprindea în sfera vaccinărilor fictive.

În această dimineață, s-a prezentat la serviciu, dar nu s-a mai întors, fiind ridicat de oamenii legii, în timp ce efectua activitățile pe care le avea alocate în teren, povestesc colegii săi.

 

INFORMAȚII INIȚIALE

Investigațiile pornite de către polițiștii argeșeni în spețele privind vaccinările la chiuvetă continuă. După ce acum două săptămâni a fost destructurată o rețea care opera pe zona Mărăcineni și Mioveni, la centrele de vaccinare Argeșelul și la un cabinet privat din Mioveni, astăzi oamenii legi au făcut un nou pas înainte, semn că datele adunate în lunile de investigație sunt mult mai multe și că urmează alte surprize pentru cei care s-au bucurat să facă bani buni eliberând certificate de vaccinare false, fără ca imunizarea pacienților să fie făcută efectiv.

În această dimineață, polițiștii au dus la audieri un bărbat din Pitești, angajat al SC Apă Canal 2000 SA, care a avut în perioada pandemiei rol de operator în cadrul unui centrul de vaccinare din comuna Bradu. Se pare că profitând de starea de registrator pe care acesta o deținea, acesta a intrat în morișca vaccinărilor fictive, dar și în vizorul oamenilor legii care au fost sesizați și au pus cap la cap toate datele pe care le-au adunat.

Cazul a pornit dupa ce cadrele medicale care lucrau in centrul de vaccinare din comuna Bradu au remarcat ca numarul de persoane imunizate pe care le prezentau registratorului la finele unei zile de munca nu corepundea cu cel de certificate inregistrate de acesta in platforma nationala a doua zi dimineata.

retinut vaccinari fictive 1 - Cine este bărbatul luat de polițiști, azi, pentru vaccinări fictive

Doamna dr. Zaharia, coordonatorul Centrului de Vaccinare Bradu a declarat pentru redactorii Ancheta ca in momentul in care au sesizat ca ceva nu este in regula cu privire la volumul de vaccinari inregistrat de catre respectivul barbat(mult mai multe decat cele real efectuate) au decis, in luna ianuarie, sa faca plangere la Politie. Ancheta s-a derulat, dupa cum este evident, extrem de repede, dovada ca, in aceasta dimineata, barbatul a fost dus la audieri de oamenii legii.

Amintim că pe data de 1 aprilie s-au desfășurat 15 percheziții, în județul Argeș, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, fals informatic, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

Toată acțiunea a început după ce un funcționar public de la un centru de vaccinare din Argeș, a fost prins în timp ce elibera o adeverință de vaccinare falsă.

Polițiștii au descoperit şi ridicat mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, sumele de bani in euro și lei. De asemenea, au fost găsite și dozele de vaccin anti-Covid (ultimele identificate inclusiv la domiciliul unei persoane fizice).

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Bradu | Mărăcineni