Nicola Inquieto a făcut apel împotriva condamnării pentru ucidere din culpă

de | 15.05.2024 18:55 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Pitești

Aflat în spatele gratiilor într-o închisoare din Napoli, unde ispăşeşte o pedeapsă de 14 ani de detenţie pentru legături cu organizaţia mafiotă Camorra, omul de afaceri Nicola Inquieto, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Piteşti, a fost recent condamnat şi în România. Acuzat de ucidere din culpă după ce un tânăr şi-a găsit sfârşitul pe şantierul din cartierul piteştean Găvana, unde firma italianului ridica un nou bloc, Inquieto a fost găsit vinovat de un complet al Judecătoriei Piteşti.

În vara anului 2016, Marius-Virgil Vasile şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de pe o macara, de la mare înălţime. Tânărul avea doar 24 de ani şi în mod normal nu avea ce să caute pe macara, nefiind instruit şi autorizat pentru astfel de operaţiuni. Executa însă ordinele şefilor, iar acest lucru i-a adus sfârşitul.

Italianul Nicola Inquieto – condamnat la 4 ani și 5 luni închisoare în România

Nicola Inquieto

Copleşită de durere, mama tânărului s-a luptat ani buni pentru ca fiului său să i se facă dreptate, iar pe 9 aprilie anul acesta Judecătoria l-a condamnat pe Nicola Inquieto la 4 ani şi 5 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în vreme ce șeful de șantier Nicolae Diaconu a primit 3 ani de închisoare. De asemenea, firma Daniela Construcţii şi cei doi inculpaţi trebuie să plătească familiei victimei daune morale în valoare totală de 240.000 euro.

Decizia nefiind definitivă, săptămâna trecută, pe rolul Curţii de Apel Piteşti au fost înregistrate apelurile declarate atât de către inculpaţi, cât şi de către fratele şi părinţii tânărului decedat în urmă cu opt ani pe şantierul firmei Daniela Construcţii. Pe de o parte, avocaţii omului de afaceri italian şi ai şefului său de şantier speră în achitarea clienţilor lor sau măcar într-o pedeapsă mai blândă, pe de altă parte familia victimei consideră că inculpaţii au scăpat prea uşor. Primul termen al apelului a fost stabilit peste o lună, mai exact pe 19 iunie.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Firma italianului Nicola Inquieto apelează la CEDO în speţa sechestrului pe bunuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CEDO | Curtea de Apel Pitești | Daniela Construcţii | Găvana | Napoli | Nicola Inquieto

Ultimele articole