Nicolae Ciucă: PNL și-a asumat guvernarea într-o coaliție pentru că țara avea nevoie de stabilitate politică

de | 18.11.2023 17:30 | Câmpulung Muscel, Politic

Astăzi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat, la Comitetul de Coordonare Local Extraordinar al PNL Câmpulung, că formaţiunea pe care o conduce a intrat în actuala coaliţie de guvernare pentru că România avea nevoie de stabilitate politică, ”țara avea nevoie să asigure trecerea prin toate aceste crize succesive și suprapuse”. Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat la aceeași întâlnire că pentru liberali nu a fost şi nu va fi uşor să facă parte din actuala coaliţie de guvernare.

Este adevărat, PNL și-a asumat guvernarea într-o coaliție de trei, ulterior de doi, pentru că țara avea nevoie de stabilitate politică, țara avea nevoie să asigure trecerea prin toate aceste crize succesive și suprapuse, țara avea nevoie să meargă mai departe.

Pentru toate astea, uneori, apropo de echilibrul menționat de doamna ministru, mai devreme, este nevoie să facem și un minim sacrificiu de orgoliu.

L-am făcut, îl facem și îl vom face în continuare. Dar pentru asta, nu cerem ca cineva să vină s-o aprecieze deschis, trebuie doar să ne respecte, minimul respect pentru ceea ce noi am putut să oferim, oferim și vom oferi în continuare”, a precizat președintele PNL, Nicolae Ciucă, potrivit informării primite.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a precizat în discursul său că actuala coaliție nu este una bazată pe prietenii.

”La nivel național, suntem parte a unei coaliții care a ținut România pe linia de plutire în toți acești ani extrem de grei. Am reușit să ținem țara stabilă și, deși am fost sub presiunea vremurilor și a contextelor regionale complicate,  am reușit să construim, să facem investiții și să dezvoltăm România în ciuda tuturor crizelor suprapuse.

Coaliția actuală asigură stabilitatea de care are nevoie România. Nu este o coaliție bazată de simpatii politicii sau prietenii, este una pur pragmatică. Asta nu ne împiedică să ne manifestăm ca liberali si să ne apărăm principiile si valorile. Să corectăm ce avem de corectat în actul de guvernare si să ne susținem măsurile cu argumente.

Când constatăm că unele obiceiuri nu mor peste noapte, trebuie să luăm atitudine și să le combatem.

Nu a fost ușor și nici nu va fi ușor să stăm în această Coaliție. Dar trebuie să ținem cont că traversăm vremuri complicate, în care românii vor să trăiască în liniște și să aibă parte de un trai decent, să știe că este cineva responsabil la conducere. Nu vor nici circul AUR, nici circul USR. Nu vor scandal, nu vor ură și dezbinare în societate, vor responsabilitate și un plan de viitor concret din partea noastră.

(…) Tot ceea ce facem acum trebuie să plece de la premisa că PNL trebuie să câștige toate rândurile de alegeri și să dea Președintele României. Este un obiectiv ambițios, însă PNL are toate atuurile pentru a realiza acest lucru.

Depinde de noi cum ne organizăm și cum ne prezentăm în fața electoratului. Alegerile din 2024 nu vor fi doar o probă a maturității politice, ci mai ales un test de organizare și de coeziune. Pentru PNL, obiectivul de a câștiga alegerile este complet justificat și legitim. Vă îndemn să ieșiți la luptă la toate nivelurile, să vă faceți auziți mai clar și mai răspicat și să impuneți punctul de vedere în ochii electoratului.

Va urma o perioadă care ne va pune la încercare reziliența politică și ne va testa convingerile fiecăruia. Este ceva de așteptat în preajma unor momente electorale. Însă riscul unui decont electoral nefast de mai târziu poate fi prevenit încă de acum, printr-o organizare internă eficientă și printr-o ofertă politică serioasă, cu un program politic și candidați serioși, alături de menținerea unității partidului”, a precizat Lucian Bode, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Pistol

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Podul de la Dâmbovicioara – deschis circulației până la sfârșitul lunii noiembrie 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole