Nicolae Ciucă, după atacul din Serbia: „Este tragic ce s-a întâmplat” ! Executivul va lua măsuri pentru a evita tragediile în școli

de | 05.05.2023 21:27 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Nicolae Ciucă, după atacul din Serbia: „Este tragic ce s-a întâmplat” ! Executivul va lua măsuri pentru a evita tragediile în școli

În ultima perioadă, tragediile se țin lanț de Serbia , iar atacul armat din şcoala din Belgrad, urmat de noi incidente  atrage atenţia încă o dată asupra problemelor, care ne pot afecta pe toţi.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a vorbit, vineri, despre măsurile care trebuie luate în sistemul de educație din țara noastră pentru a evita astfel de evenimente tragice.

El a precizat că pentru prevenirea violenţei în şcolile din România sunt create grupuri de lucru formate din reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării care lucrează la elaborarea unui set de măsuri care trebuie luate în sistemul de educație.

Este tragic ce s- a întâmplat, îmi exprim încă o dată regretul și transmit condoleanțe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă încât o măsură anunțată, acum, în fața microfoanelor nu rezolvă problema.

Există o adevărată dezbatere pe aceste subiect. Au fost dezbateri legate de ceea ce s-a întâmplat… Doamne ferește, nici nu ne dorim să avem astfel de incidente în școli, dar sunt, totuși, anumite fapte care s-au petrecut și în școlile din România.
La nivelul Ministerul Educației, împreună cu MAI, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării, sunt grupuri de lucru care analizează și identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educație din țara noastră”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul a mai precizat faptul că din delegația sa face parte și ministrul Educației, Ligia Deca.

E clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri poate să rezolve aceste probleme.
Este vorba de o legătură între ceea ce înseamnă educația în familie, în școală, în societate, măsurile de prevenție care trebuie luate instituțional și, desigur, sunt aceste aspecte de prevenire. Este tragic ce s-a întâmplat. Exprim încă o dată regretul și transmit condoleanțe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă încât o măsură anunțată acum, în fața microfoanelor, nu rezolvă problema”, încheie Ciucă, potrivit Mediafax.

Vă reamintim că miercuri, 3 mai 2023, a avut loc un atac armat într-o școală din Serbia, soldat cu moartea a nouă persoane. Incidentul s-a petrecut la școala  „Vladislav Ribnikar” din Belgrad. Principalul suspect este un adolescent numit Kosta K., care a fost deja arestat.

foto captura video realitatea.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Opt morți și 13 răniți în urma unui alt atac sângeros lângă Belgrad

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă