Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu președinta PE: ”Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene”

de | 06.03.2024 13:29 | Național, Politic

Preşedintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a precizat astăzi, după întâlnirea cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE, că miza alegerilor din iunie este ”păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene”. Asta în condițiile în care, în ultimii ani, în Europa ”a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremist, cu un discurs anti-european”.

”M-am revăzut astăzi la București cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuției a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituțiile europene abordează problemele curente.

În ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european. Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene. Doar așa, noul Parlament European și viitoarea Comisie pot continuă să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE.

Am discutat și despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor și manipulărilor pe rețelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetățenilor beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și soluțiile pentru depășirea provocărilor economice din present”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, acceptată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă