Nicolae Georgescu, deputat „Mi-am urmat visurile cu foarte multă determinare și am crezut în mine!”

de | 15.02.2024 09:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Apreciat ca dascăl argeșean, profesor de istorie, Nicolae Georgescu și-a început cariera în învățământ în anul 1998, iar – din 2007 – a preluat conducerea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Pitești, una dintre unitățile de top din municipiu. În cariera politică, se află la al doilea mandat în Camera Deputaților, fiind ales pentru prima oară în 2016, pe listele Partidului Social Democrat Argeș. Ca parlamentar, a rămas apropiat de profesia sa, militând constant pentru norme și legi în folosul sistemului educațional național.

Actualul statut profesional al lui Nicolae Georgescu este foarte aproape de ceea ce și-a dorit, mărturisește deputatul. În adolescență era fascinat să citească despre marii lideri naționali, iar astăzi face politică și se consultă cu liderii locali și naționali ai prezentului, votează alături de ei, fiind în numeroase ipostaze un om care acționează direct asupra evoluției societății.

Mi-am urmat visurile cu foarte multă determinare și am crezut în mine! Nu mi-am creat așteptări prea mari și viața mi-a demonstrat că se poate să ajungi acolo unde ți-ai propus”, povestește domnia-sa.

Pentru a putea reuși într-un domeniu atât de încărcat de provocări, Nicolae Georgescu s-a raportat la concurență, fiind de părere că fără ea activitățile într-o societate care vrea să prospere nu prea au sens. I-a plăcut întotdeauna să concureze, iar asta l-a ambiționat să muncească și mai mult, pentru ca în final să fie printre primii.

Sunt un spirit puternic, o persoană determinată, înzestrată cu anduranță și, iertată-mi fie lipsa de modestie, inteligență. Acestea sunt calitățile care mă definesc și mă ajută să ajung unde mi-am propus de fiecare dată.”, declară Nicolae Georgescu.

Referindu-se la dificultățile întâmpinate de generația de specialiști din care face parte, dascălul de istorie enumeră lipsa informațiilor digitale, care erau la un nivel incipient, coroborată cu dificultatea accesării unui credit pentru a investi în propria afacere sau în sine.

În comparație cu generația de astăzi, noi a trebuit să așteptăm investiţiile străine care să creeze oportunităţi, să parcurgem sute de ore de training ca să ne adaptăm și să ocupăm nişte poziţii superioare în societate și în companii. Astăzi, poți accesa aproape orice informație sau învăța tot ce vrei din fața laptopului, de acasă. Există o sumedenie de fonduri nerambursabile, de proiecte de finanțare, unicorni și tot ce vrei.”

Anul 2024 începe cu obiective importante pentru deputatul Nicolae Georgescu, pe primul loc fiind acela de a câștiga alegerile alături de echipa din care face:

Primul obiectiv ține de strategie și de organizare, deoarece noi deja am demonstrat în ultimii trei ani atât la Pitești, cât și în Argeș, la nivel național, că implementăm o mulțime de proiecte pentru oameni și pentru România. Al doilea, care e mai mult un proiect personal, de suflet, s-a născut în urma discuțiilor tot mai dese pe care le-am avut cu oficiali și oameni de afaceri turci din calitatea mea de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia.”, explică Nicolae Georgescu.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Camera Deputaților | Nicolae Georgescu | Pitești | Tudor Vladimirescu | Turcia

Ultimele articole