Nicolae Georgescu: „Industria IT din România s-a dezvoltat! Guvernul se implică în sprijinirea domeniului!

de | 29.04.2024 12:55 | Național, Politic

Industria IT din România a cunoscut o creștere rapidă în ultimii ani, având un venit total de peste 14 miliarde euro, echivalentul a peste 6% din PIB-ul național, transmite deputatul Nicolae Georgescu.

Guvernul se implică în sprijinirea domeniului!
Guvernul României a adoptat un memorandum prin care își propune să sprijine sistemul național de IT&C să se extindă pe piețele emergente și să facă posibilă accesarea de fonduri externe.
Concret, cabinetul condus de Marcel Ciolacu va realiza o strategie de promovare IMM-urilor din IT și va asigura cadrul legal de selectare pentru participarea la proiecte de transformare digitală finanțate de Comisia Europeană în Africa Regional Branch, Latin America and the Caribbean Branch și NEAR Branch.
Strategia Global Gateway a Comisiei Europene își propune să mobilizeze 300 miliarde euro în investiții private, iar unul dintre principalele obiective este și investiția în domeniul digital”, a precizat deputatul Nicolae Georgescu pe pagina de socializare. 
Totodată acesta este de părere că este foarte important ca industria de IT românească să acceseze cât mai mulți bani pentru a deveni și mai dezvoltată.
Foto: Facebook Nicolae Georgescu
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Georgescu