Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a pierdut şi la Înalta Curte procesul pentru ucidere din culpă

de | 13.02.2024 19:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Pitești

▼ Sentinţa de 2 ani închisoare cu suspendare rămâne definitivă!
Declarat vinovat pentru ucidere din culpă după ce a provocat un accident mortal, omul de afaceri Nicolae Ivănescu a apelat la ultima cale de atac, sperând că va obţine o sentinţă mai uşoară sau chiar anularea pedepsei. Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a judecat cererea de recurs în casaţie pe care fostul patron al Hotelului Muntenia a formulat-o împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti.

Nicolae Ivănescu a accidentat mortal un bărbat în 2022.

În primăvara anului 2015, aflat la volanul unui SUV, cunoscutul om de afaceri argeşean a provocat un accident rutier pe Calea Bucureşti, în zona Pieţei Ceair. Deşi iniţial incidentul rutier a fost catalogat drept un accident uşor, pietonul refuzând transportul la spital pentru un control amănunţit, câteva ore mai târziu bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, iar zece zile mai târziu a murit.

În februarie 2021, Judecătoria Piteşti l-a condamnat pe Nicolae Ivănescu la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi l-a obligat să plătească familiei victimei daune morale de 50.000 euro, pentru ca în octombrie anul trecut Curtea de Apel Piteşti să majoreze cuantumul acestor compensaţii la 60.000 euro. Nemulţumit de decizia instanţei de la Piteşti, omul de afaceri a atacat-o la Instanţa Supremă, care joi, 8 februarie, s-a pronunţat:

„Respinge cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Ivănescu Nicolae împotriva deciziei penale nr. 408/A din data de 07 aprilie 2023 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 08 februarie 2024.” – se arată în minuta instanţei.

Astfel, deciziile luate de magistraţii argeşeni în ceea ce priveşte condamnarea şi despăgubirile acordate familiei bărbatului ucis în accidentul provocat de „Nenea” pe Calea Bucureşti rămân definitive.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul adjunct al guvernului Adrian Ţuţuianu – contracte de 432.000 lei în ultimii doi ani la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole