Nicolae Pavelescu: Contractul pentru lotul trei al autostrăzii Pitești – Sibiu va fi semnat în curând!

de | 28.07.2022 10:45 | Știri, Județean, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Pavelescu, a anunțat faptul că un nou punct pe agenda de priorități a ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, este gata să fie realizat. Acesta precizează faptul că săptămâna viitoare va fi semnat cel mai mare contract al CNAIR, cel privind lotul trei al autostrăzii Pitești – Sibiu.

 

Soin Grindeanu a făcut demersuri susținute pentru modificarea Legii Achizițiilor Publice ca să reușească să deblocheze procedura de licitație pentru desemnarea constructorului pentru acest sector ce a stat blocată timp de 3 ani.

Este vorba despre cel mai scump și mai important segment, cel care traversează efectiv Carpații între localitățile Cornetu și Tigveni. După semnarea contractului se poate spune că se lucrează, efectiv, la întreaga autostradă!

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Pitești costă între 5,3 și 5,8 miliarde de lei și este finanțat în totalitate din bani europeni prin Programul Operațional Transporturi.

Autostrada care va traversa Carpații va avea o lungime de 122,11 km și va costa aproximativ 8 miliarde de euro. Unele porțiuni ar putea fi deschise traficului chiar din acest an.” a precizat Nicolae Pavelescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ovidiu Puiu: Pariul pe agricultură și procesare nu a avut niciodată o miză mai mare!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | PSD | Sibiu

Ultimele articole