Nicolae Velcea – la bilanţ:  În ultimii patru ani, au fost atrase cele mai mari fonduri europene pentru dezvoltarea oraşului Ştefăneşti, de la Revoluţie încoace

de | 13.05.2024 11:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Ștefănești

La finalul mandatului 2020-2024, primarul Nicolae Velcea se simte dator faţă de concetăţenii săi să le prezinte bilanţul celor patru ani în care a condus destinele oraşului Ştefăneşti.

Am contribuit la dezvoltarea serviciilor publice  prin proiecte realiste, prin atragerea de finanţări europene şi investiţii importante. Cu o echipă performantă, prin muncă şi seriozitate, am modernizat şi extins sistemul de iluminat public, am reabilitat principalele drumuri orăşeneşti, poduri şi podeţe, am extins reţeaua de gaze naturale, am investit în educaţie, am reabilitat unităţile de învăţământ, am amenajat spaţii de joacă şi de recreere, am sprijinit sportul, persoanele vârstnice, am reuşit asigurarea unui transport public modern. Mai sunt însă multe de făcut” – declară edilul, ale cărui rezultate din ultimii patru ani se traduc în cele mai mari fonduri europene atrase după Revoluţie pentru dezvoltarea oraşului Ştefăneşti.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ

stefanesti infrastructura lucrari (2)

La capitolul drumuri, în ultimii patru ani edilul Nicolae Velcea a bifat reabilitarea şi modernizarea străzilor Mioriţei, Cireşului, Stadionului, Fitotron, Viitorului, Al. Golescu, Aleea Taberei, Aleea Domniţei, Prelungirea Primăverii, precum şi lucrări de reparaţii covor asfaltic pe Aleea Pieţei, Zona Piaţa agroalimentară Ştefăneşti, poduri şi podeţe la Negrileşti, Chilimenţi, Chirca, Ogărăşti, Enculeşti, Gorgoieşti, Ciocârliu, Florilor, Gârlei, Ion Pillat.

UTILITĂŢI

Iluminatul public a fost modernizat pe DN7, de la intrarea în localitate până la limita cu Călineşti, precum şi pe străzile Oţeleşti, Ruseşti, Marcea, Gorgoeşti, Izvorani, Coasta Câmpului, Cavalerului, Valea Mare, Enculeşti, Ploscaru, Fitotron, Sticlelor şi pasarelă. Reţeaua de gaze a fost extinsă în Goleşti, pe străzile Ruseşti, Izvorani, Cîmpului, Enculeşti şi Vlăduşei, iar lucrări la reţelele de apă şi canalizare au fost executate pe străzile Fitotron şi Mironescu.

stefanesti lucrari utilitati

EDUCAŢIE, SPORT ŞI TINERET

Pe această direcţie, în mandatul 2020-2024 administraţia locală coordonată de către primarul Nicolae Velcea a punctat următoarele realizări:

  • acordarea burselor pentru elevi şi a primului ghiozdan pentru elevii din clasa pregătitoare;
  • reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ – Şcoala Gimnazială „Vintilă Brătianu”, Grădiniţa Ştefăneşti Vale, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Şcoala „Radu Golescu”, Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”;
  • realizarea grupurilor sanitare, a camerei pentru centrala termică şi a locului de joacă la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”;
  • susţinerea financiară a echipei locale de fotbal;
  • amenajarea locurilor de joacă;
  • amenajarea şi modernizarea sistemului de iluminat al stadionului de la Goleşti;
  • realizarea sistemului de iluminare a terenului sintetic de la blocuri.

ASISTENŢĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ

În actualul mandat al primarului Nicolae Velcea, a fost dat în folosinţă şi acreditat Centrul pentru persoane vârstnice, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie fiind premiate. De asemenea, a fost acordat stimulentul pentru nou-născuţi şi au fost demarate proiectele pentru realizarea dispensarului uman şi a creşei de la Goleşti – ambele fiind investiţii în derulare.

SERVICII ŞI TRANSPORT

stefanesti transport metropolitan(3)

Pentru sporirea siguranţei cetăţenilor, a fost modernizat şi dezvoltat sistemul de supraveghere video stradal. Una dintre cele mai importante reuşite ale administraţiei locale din Ştefăneşti o reprezintă aderarea la transportul metropolitan şi asigurarea transportului public de persoane în zonele Goleşti, Oţeleşti, Izvorani, Blocuri, Valea Mare, Enculeşti, Ploscaru.

MEDIU ÎNCONJURĂTOR

Pentru asigurarea unui mediu înconjurător sigur, curat şi durabil, a fost implementat programul reciclabil, vegetal şi biodegradabil, a fost asigurat un serviciu de salubritate eficient. De asemenea, au fost amenajate fântâni publice, a fost pusă în funcţiune o piaţă agroalimentară şi a fost dotat serviciul de întreţinere a patrimoniului oraşului cu utilaje (două tractoare cu toate echipamentele necesare), 4 autoutilitare şi un buldoexcavator.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a amenajat primul sens giratoriu din oraşul Ştefăneşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brătianu | Drumul Național 7 | Goleşti | Marcea | Nicolae Velcea | Ștefănești | Valea Mare