S-a amenajat primul sens giratoriu din oraşul Ştefăneşti

de | 16.04.2024 09:25 | Din ediția tipărită, Administrație, Ștefănești

🔻 Lucrările de modernizare pe str. Coasta Câmpului, din oraşul Ştefăneşti, sunt în plină desfăşurare

În ultimii ani, străzile oraşului Ştefăneşti au început să se transforme radical. Încet-încet, tot mai multe căi rutiere care traversează oraşul în lung şi-n lat au fost modernizate, în prezent fiind deschise şantiere pe câteva dintre cele mai importante străzi. Astfel, Nicolae Velcea îşi onorează promisiunea făcută faţă de cetăţenii oraşului atunci când aceştia l-au ales primar al oraşului.

Străzi asfaltate, fără gropi şi fără riscuri pentru ei şi pentru familiile lor – asta îşi doresc de mulţi ani locuitorii oraşului Ştefăneşti. Din păcate, multă vreme acest deziderat a rămas la stadiul de promisiuni, asta până când primarul Nicolae Velcea a demonstrat că, atunci când îţi doreşti să faci bine comunităţii pe care o reprezinţi şi din care faci parte, orice proiect este posibil.

În plus, edilul a înţeles că dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor locale de bază reprezintă elemente esenţiale în cadrul oricărui efort de a valorifica potenţialul de creştere şi de a promova durabilitatea. Crearea unei infrastructuri moderne reprezintă un pas uriaş în cadrul procesului de dezvoltare locală, acţionând ca un magnet pentru potenţialii investitori:

Așa cum am promis, prin proiecte realiste, continuăm dezvoltarea orașului nostru pentru a-l aduce la nivel european” – spune primarul Nicolae Velcea.

► Nicolae Velcea a atras fonduri nerambursabile pentru această investiţie

Printre obiectivele de investiţii aflate în prezent în execuţie se numără şi proiectul „Modernizare sistem rutier pe strada Coasta Câmpului (intersecție Izvorani – intersecție Valea Mare)”.

Primii paşi în realizarea acestei investiţii au fost făcuţi în toamna anului 2021, atunci când primăria a comandat un studiu de fezabilitate, document fără de care nu se poate realiza niciun proiect finanţat din fonduri publice. Pentru că fondurile insuficiente de care dispune bugetul unei primării fac imposibile astfel de investiţii, primarul Nicolae Velcea a căutat şi în acest caz să identifice o sursă de finanţare externă. Lucru care de altfel s-a şi întâmplat în noiembrie 2022, atunci când edilul a semnat contractul de finanţare a proiectului de modernizare a străzii Coasta Câmpului prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

lucrari coasta campului2

La scurt timp, erau demarate procedurile de licitaţie şi, în urma evaluării ofertelor primite, în luna iulie a anului 2023 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Primii care au trecut la treabă, în primele patru luni, au fost proiectanţii, care au avut de întocmit toată documentaţia de proiectare a obiectivului de investiţii, iar în noiembrie 2024 s-a dat startul lucrărilor propriu-zise.

► Un proiect complex şi complet, extrem de important pentru Ştefăneşti

Proiectul nu presupune doar turnarea unui strat de asfalt, aşa cum mulţi ar fi înclinaţi să creadă, ci este unul mult mai complex, ceea ce şi justifică durata de 18 luni cât este preconizat că vor dura per total lucrările. Astfel, până în acest moment, s-a finalizat canalizarea pluvială (partea îngropată) și s-au demarat lucrările pentru sensul giratoriu din intersecția Valea Mare. De altfel, acesta este şi primul sens giratoriu din oraşul Ştefăneşti, extrem de util pentru traficul din zonă.

sens giratoriu coasta campului stefanesti

„Modernizare sistem rutier pe strada Coasta Câmpului” este un proiect important pentru Ștefănești, fiind executate lucrări pe o lungime de drum de aproximativ 3163 m, după cum urmează:

  • asfaltare parte carosabilă, cu semnalizare rutieră verticală și orizontală;
  • canalizare pluvială;
  • amenajare de trotuare pe ambele părţi ale străzii;
  • amenajarea de piste de biciclişti;
  • sens giratoriu intersecție Valea Mare;
  • acces la proprietăți prin coborârea bordurilor și amenajate până la limita de proprietate;
  • parcare în zona stadionului;
  • amenajare spațiu verde.

Valoarea finanțării de la bugetul de stat prin Programul „Anghel Saligny” este de 12.245.498,26 lei cu TVA.

Valoarea finanțării de la bugetul local al orașului Ștefănești este de 1.479.537,47 lei cu TVA.

Valoarea totală a proiectului este de: 13.725.035,73 lei cu TVA.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a atribuit contractul pentru construirea Dispensarului uman din Ștefănești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Nicolae Velcea | Ștefănești

Ultimele articole