La Priboieni, primarul Sorin Lupu continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei!

de | 16.04.2024 09:26 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

▼Aflați obiectivele de investiții în stadiul de implementare în 2024

La Priboieni, continuă proiectele pentru dezvoltarea localității pe diferite sectoare. Prin demersurile inițiate de primarul Sorin Lupu, în acest moment mai multe obiective de investiții de află în derulare, finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, PNRR sau AFIR. Proiectele vizează modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, dar și a sistemului educațional din comună.

Sursă foto: ediția tipărită.

Modernizare străzi în comuna Priboieni. Proiectul este finanțat prin Programul ”Anghel Saligny” și  are o valoare de 8.004.752,53 lei. Investiția a fost realizată 80%, iar în prezent se asfaltează în satul Albotele (ulița Pitoiu și ulița Mirita).

 Proiect integrat pentru modernizarea și extinderea rețelei de canalizare menajeră și a rețelei de apă potabilă. Proiectul este finanțat prin „Anghel Saligny”, valoarea investiției fiind de 17.913.955,07 lei. A fost realizat 60%. Se lucrează intens la gospodăria de apă – forare puț de mare adâncime, cu fundații de beton pentru rezervorul de apă și stație clorinare în Valea Nenii, introducere rețea canalizare, Furtunari – Valea Mare.

Realizare pistă pentru biciclete. Obiectivul de investiții este finanțat prin PNRR și are o valoare de 1.698.331,5 lei. În acest moment, se lucrează în satul Albotele pe o distanță de 1,5 km.

Creșterea eficienței energetice la sediul primăriei. Este un proiect cu finanțare prin PNRR, valoarea investiției fiind de 1.559.511,36 lei. Până în prezent, s-a finalizat parterul (gresie, încălzire în pardoseală, schimbat tâmplărie, uși, băi, pompe de căldură) și izolație exterior cu polistiren de 15 cm.

Dotarea  cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale la școli și grădinițe. Proiectul este finanțat prin PNRR și presupune dotare TIC în valoare de 461.902,65 lei, dotare mobilier  în valoare de 409.077,60 lei, materiale didactice laborator multifuncțional în valoare de 53.885,60 lei, materiale specifice pentru dotare cabinet de limba și literatura română și limbi străine – 16.156 lei, mobilier specific și materiale specifice pentru sala de sport – 49.189 lei, materiale specifice pentru cabinet psihopedagogic – 25.542 lei. Până acum s-au finalizat licitațiile.

Introducere rețea de gaze în comuna Priboieni. Până în prezent, s-a realizat SF pentru toate cele cinci localități. Din Asociația Gaze Valea Cârcinovului, urmează demararea licitațiilor  pentru proiectare și operator.

▼S-a obținut finanțare prin AFIR pentru obiectivul de investiție ”Modernizarea infrastructurii rutiere de bază din comuna Priboieni, județul Argeș în valoare de 906.000 euro pe străzile DC 432, SĂMĂILĂ VALE, DC 65A, DC 431, ULIȚA STANCU, DC 65”.

 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Sorin Lupu sprijină viața culturală din Priboieni. Administrația locală a contribuit la proiecte pentru reabilitarea lăcașurilor de cult

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Priboieni | Sorin Lupu

Ultimele articole