Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Pitești! De Simfonia Lalelelor!

de | 16.04.2024 10:00 | Pitești, Lifestyle

Joi, 18 aprilie Filarmonica Pitești organizează concertul vocal-simfonic extraordinar susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor Tiberiu-Dragoș Oprea, solista Iana Novac, pianistul Ștefan Doniga și Grupul Distinto.

Evenimentul se va ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Programul cuprinde: T. Popa – „Lalele, allele”, G. Gimenez – „La boda de Luis Alonso”, Z. Kerestely – „Copacul”, G. Thibault – „My Way”, *** – „Tango”, L. Denza – „Funiculi, funicular”, Ianna – „Te am” și „Voila”, R. Lovland – „You Raise Me Up”, F. Sartori – „Canto della Terra”, E. di Capua – „O sole mio”, G. Puccini – „O mio babbino caro”, F. Sartori – „Con te partiro”, E. Deda – „Of, inimioară”, C. A. Brixio – „Mamma”, E. Doga – „Codrii mei frumoși”, Iris – „Vino pentru totdeauna”, R. Allison – „Je t’aime”, E. Doga – „Dulcea și tandra mea fiară” și A. Dona – „Je suis malade”.

Iana Novac - Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Pitești! De Simfonia Lalelelor!

„Vocea feminină a anului 2022”, „vocea de aur de peste Prut”, Iana Novac este soprana care a deschis drumul stilului pop-opera în România. Absolventă a Universității Naționale de Muzică București (secția canto clasic), cu numeroase premii naționale și internaționale, artista poate aborda cu ușurință piese din repertoriul de operă, operetă, dar și pop. Prin proiectul „Pop-Opera” îmbină cele două pasiuni, muzica pop (a făcut parte și din trupa ASIA) și muzica clasică (opera). A concertat în Italia, Franța, Germania, Israel, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Anglia, Grecia, Rusia, Spania, Belorusia, Ucraina, Republica Moldova, bucurându-se de un real succes atât în țară, cât și în străinătate. A cântat pe cele mai mari scene alături de cele mai importante orchestre și de cei mai importanți dirijori. Laureată cu numeroase premii, a susținut peste 1 000 de concerte și a fost prezentă în emisiuni de radio și de televiziune.

Distinto - Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Pitești! De Simfonia Lalelelor!

Distinto este prima trupă pop-opera din România, înființată în 2005. Tenorii Octavian Dobrotă și Marius Olteanu și basul Mihai Radu au cunoscut succesul încă de la lansare, dar confirmarea a venit o dată cu participarea la concertele lui Julio Iglesias de la Cluj-Napoca și Iași. Cei trei artiști au mai colaborat cu Francesco Napoli, Felicia Filip, Daniela Vlădescu, Adrian Romcescu, Nicola. Au susținut concerte la București, Craiova, Constanța, Brașov, Satu Mare, Botoșani și au fost prezenți în festivalurile de la Mamaia, Mangalia, Craiova, Bacău, Brăila și Târgoviște. Albumele lansate de Distinto conțin melodii proprii, arii de operă, evergreenuri și piese tradiționale reprezentative intepretate în maniera pop-opera. Supranumiți „cei trei tenori ai României”, la Gala Celebrităților din România au primit premiul „Voci de Aur”.

T D Oprea - Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Pitești! De Simfonia Lalelelor!

Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. Născut într-o familie de muzicieni, acesta este în prezent prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Stefan Doniga - Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar la Filarmonica Pitești! De Simfonia Lalelelor!

Ştefan Doniga este unul dintre cei mai apreciaţi pianiști ai generaţiei sale, colaborând cu instituții de cultură importante și susținând recitaluri și concerte în peste 20 de țări. A organizat cursuri de măiestrie în Austria, Cehia şi Coreea de Sud, a realizat emisiuni de analiză muzicală pentru posturile naționale de radio și televiziune și a coordonat numeroase proiecte culturale în țară și peste hotare.

Cei interesați pot fi achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 30 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Important de menționat este faptul că același concert va avea loc și vineri, 19 aprilie, de la ora 19.30, în Parcul Lunca Argeșului.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Surprize pentru copii, la Simfonia Lalelelor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: