Un tânăr a fost la un pas să își piardă viața din cauza unui zmeu. Avertismentul IGSU

de | 16.04.2024 10:27 | Național, Eveniment

Un tânăr din Mureș a fost aproape de a-și pierde viața din cauza unui joc aparent banal.

Ieri seară, în localitatea Cristești, tânărul a lansat un zmeu care a fost dus de vânt și a atins firele de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator.

În urma incidentului dramatic, un echipaj SMURD a fost imediat alertat și a intervenit prompt pentru a salva viața tânărului în pericol.

Ajuns la locul cu pricina, echipajul medical a început imediat manevrele de resuscitare, iar inima acestuia a început iarăși să bată. Ulterior a fost transportat la spital în stare conștientă și stabilă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au povestit întâmplarea într-o postare pe Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă asupra riscului pe care-l reprezintă jocul cu zmeul în apropierea liniilor electrice sau altor surse de electricitate.

Incidentul din localitatea Cristești a arătat clar că orice contact accidental cu surse de electricitate poate avea consecințe dezastruoase, iar liniile de înaltă tensiune reprezintă un pericol iminent pentru cei care se joacă fără a fi conștienți de riscuri.

Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente și este foarte important să conștientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiții.
Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecințe grave.”, avertizează IGSU
Foto descriptiv pixabay.com
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU | Mureș

Ultimele articole