Nicușor Codițoiu, antreprenor: Datoria fiecăruia este să își urmeze dorințele, să își stabilească un scop și să își depășească limitele!

de | 14.02.2024 14:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Face parte dintr-o generație de tineri antreprenori care a construit de la zero, bazându-se însă pe o bună cunoaștere a domeniului în care au ales să dezvolte, pe abilități tehnice și personale dezvoltate în ani, dar și pe educația primită în familie. Acesta este tiparul managerului Atlantis Furnitures – Nicușor Codițoiu.

A urmat tradiția de business inițiată de tatăl său, dar a upgradat-o în ton cu vremurile, trendurile și așteptările clienților și a reușit astfel să dezvolte una dintre cele mai apreciate companii specializate în mobilier la comandă din județ și din regiune.

10 ani împlinește, în 2024, Atlantis Mobila – un deceniu de experiențe profesionale, dezvoltate în strânsă legătură cu arhitecți și designeri din București. Un portofoliu de sute de clienți, din toate colțurile țării. O satisfacție profesională pe măsura eforturilor depuse.

Nicușor Codițoiu povestește că a lucrat, încă de la 19 ani, în afacerea de construcții a familiei, după care, în anul 2012, s-a îndreptat strict în direcția producției de mobilier, fiind atras de ideea de a crea spații unice. Doi ani mai târziu, a devenit realitate Atlantis Furnitures.

”An de an, am diversificat și îmbunătățit calitatea prin crearea unei echipe tinere care să înțeleagă nevoile prezentului. În egală măsură, am updatat permanent și activitatea de producție, astfel încât astăzi, de exemplu, aceasta este alimentată în proporție de 70% cu energie solară, încercând să fim prietenoși cu mediul, dar și să putem asigura clienților noștri un preț cât mai avantajos prin reducerea costurilor de producție”, explică tânărul antreprenor argeșean.

Privind către aspirațiile din copilărie, domnia-sa constată o trecere drastică de la ceea ce își proiectase, și anume o carieră sportivă, și ceea ce face astăzi cu pasiune. Dar, explică tot domnia-sa, valorile au rămas constante:

”Pasiunile copilăriei rămân, dar pot apărea unele noi pe măsura dezvoltării și a maturizării. Cu siguranță, planurile și obiectivele se schimbă și cresc progresiv. Încă de mic, mi-am dorit să fac performanță. Inițial, ambiția și eforturile mele au fost orientate către obținerea unor performanțe sportive, însă nevoile financiare în sport sunt răsplătite mult după atingerea apogeului, așa că m-am reorientat către un mediu care îmi oferea satisfacții profesionale și siguranță financiară într-un mod mult mai fezabil, pe măsura implicării și a pasiunii de a crea lucruri unice, raportate la nevoile clienților mei.”, mărturisește Nicușor Codițoiu.

Datoria fiecăruia este să își urmeze dorințele, să își stabilească un scop și să își depășească limitele, cu fiecare an care trece, consideră domnia-sa, povestind că cele mai grele momente  din traseul personal au fost cele în care a hotărât să schimbe radical direcția, renunțând la activitatea sportivă pentru antreprenoriat. Au urmat provocările specifice acestui statut, încercări și greutăți inerente în activitatea de business.

”În primul rând, putem vorbi despre stabilitatea șubredă cu care antreprenorii din România se luptă în special din cauza schimbărilor periodice ale legislației și puterilor. Își spune cuvântul în majoritatea afacerilor care eșuează an de an.

În al doilea rând, forța de muncă din țara noastră se situează mult sub nevoile pe care orice antreprenor le are.

De asemenea, ca o problemă recentă, creșterea prețurilor din 2022 cu peste 100% la materia primă a dus la o zdruncinare semnificativă a activității producătorilor de mobilier.”, detaliază managerul Atlantis Furnitures câteva dintre dificultățile cu care se confruntă piața de business în care operează.

Cu ce tip de calități personale și profesionale le depășești?

”Ambiția, perseverența, încrederea în propriile forțe, asumarea riscului, creativitatea și – mai important – gândirea pozitivă asociată capacității de a lua decizii atât pentru mine, cât și pentru angajații și firma pe care o conduc.”, enumeră domnia-sa.

Începe anul 2024 cu planuri noi privind atragerea unor finanțări europene destinate să  îmbunătățească permanent calitatea produselor realizate de Atlantis Furnitures, astfel încât firma să poată oferi clienților ”calitate premium la prețuri standard”.

Sursă foto: print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Otobîcu, antreprenor: Am ales calea disciplinei, am mers în direcţia dorinței de a demonstra ceva în viață!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Nicușor Codițoiu

Ultimele articole