Nivelul taxelor și impozitelor locale, în 2024, la Pitești. Datoriile mai mici de 40 lei se anulează!

de | 26.04.2023 22:03 | Economic, Pitești

Administrația locală din Pitești va propune joi, în ședința Consiliului Local, proiectul pentru aprobare taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024. Potrivit proiectului sunt prevăzute majorări de taxe și impozite locale. De departe cei mai fericiți piteșteni vor fi cei care au un mijloc de transport hibrid, pentru că propunerea este de reducere a impozitului cu 75%.

Joi, începând cu orele 15:00 va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești. Pe ordinea de zi a ședinței este un proiect care stabilește nivelul taxelor și impozitelor locale pe anul 2024. Iată câteva exemple din proiectul de HCL: pentru clădiri rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 0,1% asupra valorii impozabile a clădirii; pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 0,3% asupra valorii impozabile a clădirii; pentru clădiri rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii; pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii; pentru piteștenii care au mijloace de transport hibride, propunerea este de reducere a impozitului cu 75%.

Cât va costa reclama

Totodată, se menține bonificația de 10% pentru plata impozitului datorat pentru întregul an dacă se efectuează plata până la data de 31 martie inclusiv, a anului fiscal 2024. Creanțele fiscale restante, aflate în sold la data de 31.12.2023, mai mici de 40 lei se anulează, se mai arată în proiectul de HCL. Valoarea taxei pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate se calculează anual, prin înmulțirea numărului de metri pătrați sau a fracțiunii de metru pătrat a suprafeței afișajului pentru reclamă sau publicitate cu sumele stabilite, astfel: în cazul unui afișaj situat în locul în care persoana derulează o activitate economică, suma este de 42 lei; în cazul oricărui altui panou, afișaj sau oricărei altei structuri de afișaj pentru reclamă și publicitate, suma este de 31 lei. Găsiți aici ordinea de zi și proiectele de HCL din ședința de mâine.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Supereconomistul argeșean Dan Armeanu – în caracatița falimentului Euroins

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole