Astăzi are loc NOAPTEA MUZEELOR! Ce puteți vizita în Argeș

de | 14.05.2022 11:05 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Județean

Noaptea Muzeelor 2022 – ediția a XVIII-a, va fi organizată și în județul Argeș. Muzeul Județean va marca acest eveniment de amploare, sâmbătă, 14 mai prin deschiderea pentru vizitare gratuită (între orele 17:00-24:00) a Castrului Roman Jidova. Aceasta este cea mai importantă și mai bine păstrată construcție militară de pe traseul Limesului Transalutanus. Totodată, este singura construcție edificată din piatră.

Castrului Roman Jidova este în cartierul Pescăreasa, la intrare în municipiul Câmpulung, chiar în proximitatea estică a șoselei Pitești-Câmpulung, pe DN 73.

NOAPTEA MUZEELOR 2022

Noaptea Muzeelor este organizată anual în toată Europa, fiind inițiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. În România, este organizată de către RNMR (Rețeaua Națională de Muzeelor).

Fiecare instituție participantă din România își stabilește programul de vizitare.

În acest an, peste 170 de instituții participă la Noaptea Muzeelor, la nivelul întregii țări. Muzee, case memoriale, galerii şi grădini de artă, institute şi centre culturale, rezidenţe, saloane şi studiouri creative, spaţii ale memoriei, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, primării sau „case ale experimentelor din toată ţara”, toate acestea își așteaptă vizitatorii în noaptea de 14 mai.

În București sunt deschise peste 50 de muzee și instituții culturale, iar în Cluj Napoca, ediția este marcată cu deschiderea a 13 entități culturale pentru public.

PITEȘTI FEST- Zilele Piteștiului! Andra și Randi vor urca pe scena din Lunca Argeșului

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Castrul Roman Jidova | Ministerul Culturii | Muzeul Județean Argeș