Noi acuzații ale Rusiei la adresa României

de | 02.09.2022 10:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

România este acuzată de Rusia că trimite ajutor militar Ucrainei. Declarația a fost făcută, miercuri, de purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care susține că țara noastră ar fi trimis deja „al cincelea pachet” către forețele militare din Ucraina.

Pentru a întări cele spuse, oficialul rus a precizat că ar fi existat o discuție telefonică între miniștrii apărării din România și Ucraina.

O agenție română de știri a relatat despre o recentă conversație telefonică între ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, și omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care care și-a exprimat recunoștința pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc recent aprobat pentru forțele armate ucrainene, inclusiv arme mici, muniție și piese de rezervă pentru echipamente militare. Este pentru prima dată când (ajutorul militar – n.r.) a ieșit la iveală atât de explicit și de public, deși înregistrări video cu folosirea unor proiectile fabricate în România de către forțele armate ucrainene au mai apărut înainte pe rețelele sociale. Dar nu exista o dovadă factuală «directă»”, a declarat Maria Zaharova.

Aceasta a adăugat că livrarea de arme va face posibilă prelungirea războiului, făcând apel la oficialii români „să recunoască totul”.

Conform Ministerului Apărării, Vasile Dîncu a avut miercuri o întrevedere cu ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Denis Șarapov, însă nu ar fi existat nicio discuție telefonică a ministrului Apărării al României cu ministrul ucrainean Oleksii Reznikov). La întâlnirea de miercuri, s-ar fi discutat despre „situaţia de securitate regională din zona Mării Negre pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șoșoacă a asaltat Spitalul Vedea: managerul a evacuat clădirea, polițiștii s-au ascuns după gard!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Vasile Dîncu

Ultimele articole