Noi avertizări meteo! Cod portocaliu și galben de caniculă

de | 19.08.2022 10:33 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle

Noi avertizări meteo au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie, fiind în vigoare atât un cod galben, cât și un cod portocaliu de caniculă.

Codul galben este valabil vineri și sâmbătă (19 și 20 august) în regiunile vestice și sudice, dar și în vestul Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. Vor fi temperaturi maaxime situate între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor fi mai mici de 18-21 de grade.

METEO - Noi avertizări meteo! Cod portocaliu și galben de caniculă

Foto Meteo România

Codul portocaliu este în vigoare vineri, 19 august, în zona joasă a județelor Caraș Severin, Timiș și Arad. Aici vor fi temperaturi de 38…39 de grade și izolat 40 de grade, iar noaptea acestea nu vor coborî sub 20- 23 de grade.

Cod galben de instabilitate atmosferică

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, în perioada 20 august, ora 12:00 – 22 august, ora 10:00. Zonele vizate sunt Banat, Oltenia, în zonele montane și în toată jumătatea vestică a teritoriului.

METEO ANM - Noi avertizări meteo! Cod portocaliu și galben de caniculă

Foto Meteo România

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, anunță ANM.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DE MÂINE: Amenzi mai mari pentru acești șoferi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: