anchetaonline.ro

Cum pot cere restituirea banilor piteștenii amendați pentru necompletarea formularului digital PLF

de | 19.08.2022 09:30 | Știri, După subiect, Economic, Pitești

Vești bune! Românii care au fost amendați pentru necompletarea formularului digital de intrare în ţară vor primi banii înapoi.

Ministerul Dezvoltării a aprobat și publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește procedura de restituire.

Astfel, Primăria Municipiului Pitești anunță că cetățenii amendați, care au achitat amenda, au termen de 90 de zile pentru a solicita restituirea banilor, începând din data de 17 august. Amenda contravențională care nu a fost achitată se anulează.

Piteștentii pot depune la Direcția Impozite și Taxe Locale o cerere de restituire a sumelor achitate, însotiță de procesul verbal de constatare a contravenției și de documentul de plată.

Cererea de restituire și informații suplimentare pot fi obținute dând click aici.

Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora”, se precizează în comunicatul de presă.

Ce trebuie să conțină cererea:

a) numele și prenumele solicitantului;
b) codul numeric personal;
c) domiciliul solicitantului;
d) suma și natura creanței solicitate la restituire;
e) codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea, în cazul în care nu se optează pentru restituirea sumei în numerar;
f) banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ne vom topi de căldură! A fost emis COD GALBEN de caniculă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești