anchetaonline.ro

Ne vom topi de căldură! A fost emis COD GALBEN de caniculă

de | 17.08.2022 10:27 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle, Național

În următoarele zile ne vom confrunta cu un nou val de caniculă și disconfort termic ridicat, fiind afectate regiunile din vest și sud.

Astfel, miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

harta canicula - Ne vom topi de căldură! A fost emis COD GALBEN de caniculă

Foto Meteo România

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi în general între 34 și 38 de grade, iar vineri vor ajunge spre 39, chiar și 40 de grade în vest și sud-vest. Minimele vor fi de 18-21 de grade.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 17 august, ora 12:00- 17 august, ora 22:00.

Zonele vizate sunt Moldova, local la munte, Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei.

harta instabilitate atm - Ne vom topi de căldură! A fost emis COD GALBEN de caniculă

Foto Meteo România

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, transmite ANM.

Foto G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Un copac a căzut de două ori peste o mașină de lux, în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie