anchetaonline.ro

Nou-născuți transferați cu elicopterul SMURD la spitalul Filantropia din capitală

de | 10.07.2022 15:57 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

INFORMAȚII NOI

Din ultimele informații aflăm faptul că la acest moment amândoi bebelușii se află la Spitalul Clinic Filantropia din Capitală. Este vorba despre o fetiță și un băiețel, gemeni, care au venit pe lume în noaptea de 9 spre 10 iulie.

 

Vorbim despre o sarcină gemelară. Cei doi bebeluși, născuți noaptea trecută în cadrul Maternității Spitalului Județean de Urgență Pitești, prematur, au fost transferați în cursul acestei zile, pe calea aerului, la Spitalul Clinic Filantropia din Capitală.

E un demers firesc, așa cum prevede protocolul în vigoare, în cazul nou-născuților cu greutate foarte mică(sub 1,5 kg), care trebuie să ajungă în atenția medicilor dintr-o maternitate de nivel superior celei din Pitești, de nivel 2.”, a precizat Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

O mamică a adus pe lume noaptea trecută la maternitatea Spitalului din Pitești, două suflete, aceasta a născut gemeni.

Din păcate aceștia s-au născut prematur și s-a decis transferul lor în capitală.

Conform protocolului,orice nou născut cu o greutate foarte mică trebuie transferat la o maternitate de nivel superior, în acest caz fiind vorba despre un spital din București.

În acest sens a fost solicitat un elicopter SMURD.

Contactați telefonic repezentanții ISU Argeș au precizat că astăzi „un echipaj SMURD de la Detașamentul Pitești a fost solicitat pentru transportul echipajului elicopterului SMURD de la stadion, la Spitalul Județean și retur, în vederea preluării unui nou-născut.”

Din informații mai aflăm că până la această oră a fost transferat un singur bebeluș, urmând să fie dus în capitală și al doilea. Micuții ar avea proble respiratorii.

 

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Autoturism răsturnat în localitatea Aninoasa!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș | Pitești | SMURD