O nouă tentativă de înșelăciune în numele ANAF

de | 15.06.2024 10:14 | Național, Importante, Lifestyle

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis o atenționare asupra unei noi campanii de mesaje false transmise în numele său, prin care contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.

Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informații și nici nu intervine în relația comercială dintre persoanele juridice.”, transmit reprezentanții ANAF

Potrivit reprezentanților ANAF, mesajele frauduloase sunt trimise de pe adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com.

Mesaj fals - O nouă tentativă de înșelăciune în numele ANAF

ANAF subliniază că această adresă de e-mail nu aparține instituției și solicită contribuabililor să nu răspundă la aceste cereri. Totodată, autoritățile au creat serviciul Spațiul Privat Virtual special pentru o comunicare securizată cu ANAF.

Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!
Reamintim că serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituția.
De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160.”, transmit reprezentanții ANAF

Tentativă de fraudă similară și în martie

Și în luna martie a avut loc o tentativă de fraudă în numele ANAF, prin care contribuabililor le erau solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele frauduloase au fost trimise atunci de adresa de e-mail dan.stanciu@mfinante.com.

Prin urmare, este esențial să nu deschideți aceste emailuri și să nu furnizați informațiile solicitate de pe acest conturi.

sursă foto adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un apel la 112 anunța că o fată ar fi fost luată cu forța din cartierul Trivale de către fostul iubit. Ce a pățit apelantul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Trivale

Ultimele articole