Noua variantă COVID-KRAKEN: „Este cea mai contagioasă”

de | 05.01.2023 14:47 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că există o nouă variantă de Covid-19, „The Kraken”, fiind „cea mai transmisibilă subvariantă care a fost detectată până acum.”

Cea mai recentă formă de coronavirus derivă din varianta Omicron și este numită oficial XBB.1.5.

Potrivit OMS, The Kraken este răspândit în Statele Unite, fiind printre cele mai mute cazuri de Covid-19. De asemenea, noua subvariantă a Covid-19 se răspândește rapid și în Marea Britanie.

Suntem îngrijorați de avansul său de creștere, în special în unele țări din Europa și din SUA, în special în partea de nord-est a Statelor Unite, unde XBB.1.5 a înlocuit rapid alte variante circulante. Preocuparea noastră este cât de transmisibil este și cu cât acest virus circulă mai mult, cu atât va avea mai multe oportunități de a se schimba”, a transmis dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid, conform DailyMail.

Deși se transmite mult mai rapid, varianta Covid „The Kraken” ar fi mai puțin periculoasă în comparație cu celelalte variante ale Covid-19.

Foto Daily Hive

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pagubele produse de speciile de faună de interes cinegetic. Daune morale pentru victime

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole