Nuclearelectrica are planuri mari. Vrea dublarea capacității de producție a FCN Pitești

de | 02.08.2023 16:39 | Știri, Eveniment, Județean

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN) vrea să pună în funcțiune reactoarele 3 și 4 de la centrala Cernavodă.

Astfel, SNN, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, susține că vrea să dubleze capacitatea de producție de combustibil nuclear în cadrul fabricii pe care o deține în județul nostru, FCN Pitești, cu scopul de a construi noile reactoare 3 și 4 ale centralei Cernavodă, informează profit.ro.

Potrivit sursei citate, se preconizează că acestea vor fi puse în funcțiune în perioada 2030-2031.

În prezent, FCN Pitești produce anual 12.000 de fascicule de combustibil nuclear. Capacitatea actuală acoperă consumul unităților existente 1 și 2 ale centralei Cernavodă.

Dar, pentru a putea pune în funcțiune noile reactoare, compania de stat Nuclearelectrica vrea dublarea capacității, la 24.000 de fascicule pe an.

Dublarea capacității de producție a FCN Pitești (…) reprezintă o activitate complexă, care necesită lucrări de reabilitare a spațiilor tehnologice și clădirilor, în scopul adaptării lor la modernizarea și extinderea fluxului tehnologic, de construcție de spații tehnologice noi și mărirea numărului de echipamente, precum și recalibrarea structurii de personal″, se arată într-un document al Nuclearelectrica.

Momentan, proiectul este în fază incipientă, compania consultând piața pentru a vedea costurile și condițiile ar putea fi întocmit un studiu de fezabilitate.

În cel mai bun caz, planul după elaborarea studiului de fezabilitate va avea în vedere atât soluția tehnică pentru dublarea capacității de producție a FCN Pitești, cât și principalii indicatori tehnico-economici, autorizațiile, avizele, studiile necesare pentru efectuarea și realizarea investiției și strategia de implementare.

sursă foto nuclearelectrica.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O parte din salvatorii din Argeș s-au întors din misiune!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FCN Pitești | Nuclearelectrica | Pitești | Vedea

Ultimele articole