Număratul pe degete este o Gimnastică a Minții? A 12-a ediție a concursului s-a desfășurat la UPIT

de | 20.03.2023 15:16 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Număratul pe degete este o Gimnastică a Minții? A 12-a ediție a concursului s-a desfășurat la UPIT

Și încă cum! În funcție de numărul de degete, îți va trebui o pregătire în trepte, din școala generală, apoi liceu și în fine, facultate! Exact aceste trepte le-au numărat cei 100 de elevi și cei 40 de studenți într-unul din amfiteatrele Universității din Pitești, la cea de a 12 a ediție concursului “Gimnastica Mintii” cu tema „Aplicatii ale matematicii în viața cotidiană”, din cadrul evenimentului educational județean „Învățământul Matematic în perspectiva integrării europene”, 2022-2023.

Concurs pe echipe, cu multă logica versată în premii și diplome de exelență, la granița dintre viața de elev și cea de student, granița construită doar cu multă minte și dorință proaspată de a ști.

S-au concurat cu toții în logica elementară, pe de o parte, apoi s-au convins, împartășind și socializand că, dacă stăpânești ceva temeinic, cum ar fi, chiar număratul pe degete, vei putea trece, dintr-un spațiu al degetelor, discret, ușor, ușor, tot numărând la infinit, de la șiruri la serii, de la sume la integrale, de la numărabil la continuu, de la spațiul discret la cel care curge, precum timpul, apa, mai aproape de locul real în care trăim .

GIMNASTICA MINTII 1 - Număratul pe degete este o Gimnastică a Minții? A 12-a ediție a concursului s-a desfășurat la UPIT

Pe scurt, când nu mai ai destule degete să contorizezi realitatea din jur, se cheamă că tocmai ai ajuns la facultate! Cu o gândire liberă, critică și infinită, pe care ne-o dorim cu toții scăpată din scavia telefonului și motivată sănătos!

Astfel, strict din referatele copiilor ( și studenților), profesorii au descoperit, cu gândirea lor critica și unică, la ce e bună matematica:

– “ la bucătărie, la gătit, pentru o rezolvare delicioasa”
– ‘’ la cumpărături la cel mai bun preț, calculat chiar la procente”,
– “ la înțelegerea împrumutului”,- “ la decorarea casei”, – “ la magie”,
– “ este singura limbă universală”, – “ la epsilon”,
– “ la a vă opri să cheltuiți bani doar pe baza emoțiilor dvs.”,
– “ la calcularea cu precizie a avantajelor căsniciei”,
– “ la frumusețe socotită plus frumusețea matematicii și capacitatea logică de masurare și apreciere a adevarului”,
– “ la călătorii, unde fără matematică rămâi blocat pe drum ” , precum și nenumărate alte și alte exemple pe care mintea noastră nu are cum să le asocieze sau sa le reproducă cu atâta ușurință!

GIMNASTICA MINTII 3 - Număratul pe degete este o Gimnastică a Minții? A 12-a ediție a concursului s-a desfășurat la UPIT

De fapt, dupa cum vedem, rolul dascalului se schimbă, uneori, atunci când noi ne minunăm și învățăm de la ei…

Cu speranța ca aceste momente vor să fie cât mai multe și cu convingerea că ziua de mâine o vom avea asiguratâ prin acești copii deștepți, vă invităm pe toti, cu gândul, să nu rămâneți indiferenți la rolul educației pe care fiecare dintre noi o împraștie , bună sau rea, în fiecare minut în jurul nostru, precum un parfum elevat de Ființa Umană Civilizată!

Au fost o zi ingineri, fizicieni, chimiști, biologi, profesori, IT-iști, investiți de laboratoarele Upit în care s-au minunat, în trecere, numărând , tot pe degete, tot atâtea cariere posibile!”, au transmis profesorii coordonatori.

În spatele scenei au stat profesorii coordonatorii: prof. Marin Veronica și Stanciu Mihaela Colegiul Național „Al. Odobescu” Pitești, prof. Ionescu Marin, Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești, prof. Haller Daniela și Școala Gimnazială „Ion Pillat” Pitești, prof. Marin Ionel, Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” Pitești, prof. Vișinescu Simona, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Pitești, prof. Mărcușanu Roxana, Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Pitești, prof. Grăjdan Mihaela, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” Pitești, prof. Filipcic Iulia, Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești, lector univ. dr. Gheorghe Nistor, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea Pitești; precum și gazdele conf.univ.dr. Doru Constantin (Departamentul Matematica Informatica, director), lector univ. dr. Fianu Sorin (Dep. de Ştiinţe Inginereşti Aplicate, director), conf.dr.ing.,Rizea Alin Daniel ( Facultatea de Mecanica și Tehnologie,decan), conf.dr.ing. Niculescu Rodica, (Facultatea de Mecanica și Tehnologie, prodecan), lector dr.ing.Badarau Suster Helene (Dep. Autovehicule și Transporturi, director), prof.univ. dr. ing. Iordache Daniela Monica (Dep. Fabricatie si Management Industrial, director), lector univ, dr. Baldea Monica și ing.Preda Adrian (Dep.Fabricatie și Management Industrial ), conf. univ. dr. Vîjan Loredana Elena (Dep. de Stiinte ale Naturii), împletind la un loc un spectacol tânăr de gimnastica minților tuturor posibilităților viitoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: