Nurofenul ar putea să fie interzis în România! Anchetă făcută de Agenția Europeană a Medicamentului

de | 23.02.2023 22:15 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Nurofenul ar putea să fie interzis în România! Anchetă făcută de Agenția Europeană a Medicamentului

Unul dintre cele mai cunoscute medicamente din România și foarte des recomandate de către medici ar putea să dispară, din cauza unor efecte secundare.

Conform Antena 3, în Marea Britanie deja se pregătește scoaterea acestuia de pe piață sau să fie introdusă măsura de a putea fi eliberate pe bază de prescripție medicală, din cauza efectelor secundare rare, dar care pot fi mortale.

Medicamentele care au stârnit panică sunt Sudafed, Nurofen și Day&Night Nurse, din cauza substanței pseudoefedrina, care poate duce la efecte adverse.

Potrivit sursei citate, o anchetă este desfășurată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), existând posibilitatea ca restricțiile din Marea Britanie să fie impuse în toată Uniunea Europeană, prin urmare și în Europa.

Se pare că anumite rapoarte care au dezvăluit că unii pacienți au dezvoltat afecțiuni rare, asociate cu aceste medicamente ce conțin pseudoefedrină, au stârnit îngrijorări în rândul specialiștilor din domeniul sănătății. Aceste afecțiuni pot provoca accidente vasculare cerebrale.

Foto descriptiv Business Magazin

Citiți, de asemenea,pe anchetaonline.ro:

Fără TikTok! Decizie privind Comisia Europeană

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marea Britanie