anchetaonline.ro

O nouă piață agroalimentară în județul Argeș

de | 09.12.2022 16:20 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Economic, Județean, Rural

Veste bună pentru argeșenii care locuiesc în localitatea Lerești ori în apropiere de aceasta! Începând de vineri, în comuna Lerești s-a deschis una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din județ.

Investiția era extrem de necesară, atât pentru producătorii din Lerești, cât și pentru cei din zonele limitrofe. Acest proiect a fost finanțat din bugetul local, dar și cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș.

La eveniment au participat reprezentanți ai primăriei, cât și ai Consiliului Județean Argeș, președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public al județului Marius Cristian Puiu.

Leresti 2 - O nouă piață agroalimentară în județul Argeș

Foto CJ Argeș

Am realizat un vis al nostru, al tuturor, de a avea condiții civilizate pentru comercializarea produselor din această zonă. Ne-am dorit foarte mult ca producătorii locali, cei care comercializează produse precum carne, lactate, brânzeturi, legume, fructe, produse apicole, produse de panificație să aibă o posibilitate de a-și vânde marfa”, a transmis Marian Toader, primar comuna Lerești.

La inaugurare au fost prezenți și deputatul Nicolae Pavelescu, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu, primari din zonă, șefi de instituții.

piata leresti 1 - O nouă piață agroalimentară în județul Argeș

Foto CJ Argeș

Noua piață agroalimentară se află în Voinești, Lerești, având o suprafața totală construită de 544 mp. La sectorul cu lactate și brânzeturi au fost amplasate vitrine. Totodată, pentru fiecare sector de lactate și brânzeturi, carne și pește, dar și cel agroalimentar a fost construită câte o cameră frigorifică.

Piața este racordată la energie electrică și la rețeaua de gaze naturale, iar pentru încălzire a fost montată o centrală termică. Incinta pieței este dotată cu internet, astfel încât comercianții își pot conecta casele de marcat la rețeaua de internet. Nu lipsesc camerele video și sistemele de alarmă. Au fost amenajate vestiare și toalete special pentru comercianți. Piața agroalimentară din Lerești oferă comercianților și opt locuri de cazare. Au fost amenajate două dormitoare, cu câte patru paturi, fiecare dormitor fiind dotat cu duș”, transmite CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani pentru susținerea producției de legume

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș