O nouă scumpire a țigărilor! Fumatul devine un lux pentru români!

de | 30.12.2022 09:05 | Știri, Economic, Național

Se scumpesc din nou țigările, din 2023! De asemenea, și cele electronice, care eliberează nicotină sub formă de vapori, vor fi taxate pentru prima dată la nivelul întregii Uniuni Europene.

Astfel, fumatul devine un lux pentru români, după ce Comisia Europenă a anunțat că accizele se vor dubla, de la 1,8 euro pentru un pachet de 20 de țigarete, la 3,6 euro, potrivit impact.ro..

Scumpirile vizează în mare parte Europa de Est și România.

Astfel, joi a avut loc cea de-a patra scumpire a anului 2022 pentru liderul pieței autohtone de țigarete, British American Tobacco (BAT). Aceasta a fost de 0,5 lei pe pachet.

La momentul actual, pachetul de Dunhill costă 25,5 lei, cu 2,5 lei mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Iar unul de Kent 100, 24 lei, cu 2 lei mai mult decât la finalul anului trecut, scrie Profit.ro.

De asemenea, din 19 decembrie, s-a înregistrat o scumpire cu 0,5 lei pe pachet la brandurile istorice Carpați și Snagov, care au ajuns să coste 18,5 lei.

Foto descriptiv/ Foto 123Urban

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un băiat de 16 ani a încercat să dea foc unei benzinării

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole