O școală și doi profesori din Argeș- despăgubiri pentru o elevă, după ce un dulap s-a prăbușit peste ea

de | 16.08.2022 15:43 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Un incident produs în urmă cu 6 ani într-o școală din județul Argeș o avea în prim-plan pe o elevă care a avut nevoie de operație chirurgicală, după ce dulapul din clasa în care învăța s-a prăbușit peste ea.

Întâmplarea a avut loc în octombrie 2016, la Școala Deagurile din comuna Recea, în timpul unei pauze. Eleva, care atunci era în clasa a IV-a, se juca împreună cu colegii, alergându-se, în momentul în care copiii au atins dulapul din lemn masiv. Atunci, mobilierul, care nu era ancorat de perete, s-a prăbușit peste fetiță, rămânându-i prinsă gamba piciorului drept sub dulap.

Fata a ajuns la spital, având dublă fractură de tibie, iar ulterior a fost transportată la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a fi operată, medicii punându-i o tijă metalică. Copila a avut nevoie de 70 de zile de îngrjiri medicale, iar o perioadă a fost imobilizată la pat.

Oamenii legii au deschis dosar penal, iar ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

Acum, la 6 ani distanță, după ce vreme de doi ani cercetările au bătut pasul pe loc, doi profesori și directorul unității de învățământ vor fi obligați să plătească daune morale în valoare de 15.000 de euro elevei. Potrivit instanței, incidentul a avut loc din cauza „superficialității cu care s-a efectuat activitatea de profesor de serviciu pe școală”. Însă, ancheta penală a fost clasată, susținându-se că „nu există interes public”.

Regulamentul spunea că profesorul de serviciu trebuia, printre altele, să vină cu 15 minute mai devreme de începerea cursurilor şi să plece cu 15 minute mai târziu după terminarea orelor; să supravegheze intrarea şi ieşirea elevilor din şcoală, precum şi comportamentul lor în pauze, potrivit Libertatea.ro.

Însă, regulamentul nu a fost respectat, unul dintre profesori având ore la altă instituție de învățământ, în intervalul orar în care trebuia să își desfășoare activitatea de profesor de serviciu la Școala Deagurile din comuna Recea. Celălalt profesor tocmai ajunsese în școale la momentul producerii incidentului. De asemenea, directoarea este și ea considerată vinovată, deoarece ea a întocmit graficul cu profesorii de serviciu în mod deficitar, planificând profesori despre care știa că nu pot fi la școală.

Astfel, instanța a decis cei doi profesori, directorul școlii, în solidar cu unitatea de învățământ și ISJ Argeș, să achite elevei 15.000 de euro daune. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Pitești și este definitivă.

Foto descriptiv Hot News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Familie din Argeș- spulberată de o mașină! Fetița de 11 ani și tatăl ei au murit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | Pitești

Ultimele articole