Oameni mușcați de vipere au ajuns la SJU Pitești

de | 22.06.2022 12:05 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești amintesc că în sezonul cald, foarte mulți oameni ajung să fie mușcați de vipere. În acest an, 4 pacienți s-au prezentat la SJUP, în urma unor astfel de evenimente.

Spitalul Județean din Pitești este dotat cu doze de ser antiviperin, fiind pregătit să facă față unor astfel de urgențe.

vipere urgente pitesti - Oameni mușcați de vipere au ajuns la SJU Pitești

Foto Facebook

Oamenii sunt informați că antidotul trebuie efectuat în primele ore după mușcătură, conform legislației în vigoare, serul antiviperin putând fi administrat doar în sistemul de urgență al spitalelor.

Medicii le recomandă celor care merg la munte, în zone cu pietre și stânci expuse la soare, să fie echipați corespunzător, iar dacă se întâmplă să fie mușcați de vipere să sune imediat la 112”, a transmis Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Nu cumpărați produse din aceste locuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | SJU Pitești

Ultimele articole