Obligatoriu pentru firmele de curierat! Noi măsuri din ianuarie

de | 23.12.2022 22:19 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Modificări importante din luna ianuarie pentru toate firmele de curierat din țară! Potrivit Agenției Naționale de Administrație Fiscală (ANAF), companiile vor fi obligate să raporteze livrările care au ca metodă de plată rambursul.

Această măsură are scopul de a ajuta instituția să crească nivelul de încasare a taxelor și impozitelor.

Totodată, această lege va genera un volum mare de informații, pe care ANAF va fi nevoită să le gestioneze și să crească rata colectării ratelor, având în vederecă plățile ramburs sunt cele mai folosite în piața livrărilor. De asemenea, instituția își dorește ca în anul viitor se dorește digitalizarea și modernizarea ANAF.

ANAF este dedicată constant iniţia­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor).

Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a creşte raportul venit – PIB şi de a reduce deca­lajul fiscal la TVA.”, au transmis reprezentanții ANAF, potrivit Ziarului Financiar.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vremea în luna ianuarie! Când vin ninsorile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: